Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy kft-nek kell adót fizetnie...

Egy kft-nek kell adót fizetnie, ha semmilyen nyereséget nem termelt és alkalmazottai sincsenek (pl. egyszemélyes kft.)?

Figyelt kérdés
Továbbá a tulajdonos sem vesz ki pénzt a cégből.

2022. dec. 13. 01:04
1 2
 1/11 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
71%
Ha főállás, akkor a mimimum járuléokat minimum kell, és könyvelő sem árt a bevallások miatt, na meg kötelező egy céges bankszámla is.
2022. dec. 13. 02:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha kimondottan az adó érdekel és nem a kft költségei (könyvelő, bankszámla) és az esetlegesen fizetendő járulékok, akkor:

Személyi jövedelemadó nincs, mivel nincs SzJA köteles kifizetése

A helyi adó független attól, hogy nyereséges-e a cég, az árbevétele számít (korlátozott csökkentő tételek figyelembe vételével)

A NAV felé fizetendő adó a kft választott adózási módjától is függ. Társasági adónál van egy elvárt minimum (árbevétel alapján), ezt vagy megfizeted, vagy magyarázod, hogy miért nem fizeted (a könyvelők általában a megfizetését javasolják)

2022. dec. 13. 06:33
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

Hagyd a francba, én is hasonló cipőben járok amúgy.

Legálisan semmi sem éri meg! Ki van találva, hogy ezerféleképpen hívott ezerféleképpen beszehető módon szedjék ki a pénzt belőled, vagy adósítsanak el, közbe a népesség 75% nak a havi bevétele nem éri el a nettó 300.000 forintot, akkor ki fog nálad fizetni?

Mert a "haverok" egymástól vásárolnak, így marad a pénz "családon" belül.

Vállalkozni magyarországon csak "műmódon" érdemes, törvényi rések kihasználására felépített tevékenységekkel és bérfizetési gyakorlattal.

Ehhez meg muszáj ismerni a "szankciós" gyakorlatot, hogy tudd mire számíthatsz, és hogy úszhatod meg!

2022. dec. 13. 07:39
 4/11 A kérdező kommentje:
#2: Tehát, ha jól értem, a helyi adót (ennek mértéke településfüggő?) és a társasági adót/KIVA-t mindenképpen fizetni kell? Kérdés akkor az, hogy mi alapján számítják az adóalapot, ha a kft. nem termelt bevételt?
2022. dec. 13. 10:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4/4: Most nyereséget nem termel, ahogy a kérdésben írtad, vagy bevétele nincs? Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.
2022. dec. 13. 12:31
 6/11 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Az első vagyok, alvócég esetén csak azok vannak amit írtam.
2022. dec. 13. 14:40
 7/11 A kérdező kommentje:
#5: Sem nyereséget nem termel, sem bevétele nincs. Így pontos a szituáció.
2022. dec. 13. 18:56
 8/11 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Még mindig az 1-es vagyok a kötelező minimum járulékok összege jelenleg 66 ezer körül van, de jövőre még több lesz. Ezt is el lehet kerülni ha külsős ügyvezetőt alkalmazol vagy te magad is másodállásban vállalkozól.
2022. dec. 13. 20:05
 9/11 A kérdező kommentje:
#3 és #8: Ma bementem egy NAV ügyfélszolgálatra, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy amennyiben egy egyszemélyes kft-nek nincsen bevétele az adott évben, akkor adót sem kell fizetnie. Az adófizetés önbevalláson alapul, tehát ha a tulajdonos szerint nincs bevétele a kft-nek, akkor jogszerűen adót sem kell fizetnie.
2022. dec. 14. 12:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindez szép. Csak vakrepülés. Láthatóan nem értesz ehhez, amit csinálsz. Nem is értem miért lett megalapítva a Kft., ha nem végez munkát. De az csak egy dolog, hogy ha bevétel nincs adófizetési kötelezettsége nem keletkezik. De vajon minden törvényi és jelentési kötelezettségének eleget tesz-e ez a kft? Úgy gondolom, kell legyen bankszámlája. Ennek havi költsége van. Ha bevétele nincs, nyilván a betett vagyont éli fel. De gondolom éves zárást kell csinálni, meg ilyesmi...
2022. dec. 14. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!