A Társas vállalkozás könyvelőjének van felelősége az adatok helyességéért?
Továbbá, a 2021.évi bevallást a régi könyvelő készítette el és nyújtotta be a határidő utolsó napján! 2021.júliusában Határozatot hozott cca. 1.5 millió Forint adótartozás megfizetésére.Az új könyvelő részletfizetést kért. Mint kiderült, a régi könyvelő előzőleg több bevallást is önellenőzött (mivel többször is 0-ás bevallást nyújtott be), és 1 tizedejegy hibát is vétett! A NAV 10 havi részletfizetést engedélyezett,az utolsó részletet 2022. Májusában kiegyenlíteték!
A BANK sem újította meg a Széchenyi hitelt, így be kellett fizetni 1.4 milliót , ezt tagi kölcsönnel!
Önellenőrzést is lehet ismételten önellenőrizni. Ezt az 1 tizedesjegyet nem igazán értem, bevallások többsége ezer ft-ban van.
A könyvelő felelősségét nagyban befolyásolja a szerződése. Minden bizonylat időben a rendelkezésére állt? Vagy miért ment be bármi nullával? Az ügyvezetésnek nem volt furcsa a nullás bevallás?
Az,hogy a bevallás csak a határidő utolsó napján került benyújtásra,az még nem azt jelenti hogy aznap készült el.Mi is csomó bevallást megcsinálunk előre, de csak egy utolsó egyeztetés után egyszerre küldjük el. De ez pl a járulék bevallás soknál mondjuk 10-e vagy 11-e.
Szóval rengeteg számunkra ismeretlen körülmény van itt, ami miatt nem mondhatjuk ki egyértelműen hogy ki a hibás, ki miért felel. De így látatlanban azt mondom, hogy mindkét fél hibás, hibázott.
Konkrétan pl. a 95000 Ft Tao helyett 950000 Ft lett a bevalláson!
A kérdésre válaszolva az aktális ügyvezetőket sem tájékoztatta semmiről, már ami a bevallást illeti! A tulajdonost meg elhajtotta, hogy csak az ügyvezetőnek közölhet adatokat! A kérdésedre válaszolva mindez az új könyvelő felderítésével derült ki! (A tulajdonos vagyok és nagyot szívtam, hogy semmi információt nem kaptam!)
Az nem tizedesjegy, de oké :)
És tartom magam a mindkét fél hibás állításomhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!