Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A NAV haragszik azért ha...

Képernyőkép kérdése:

A NAV haragszik azért ha egyszerre beadok 5 évre visszamenőleg önellenőrzést?

Figyelt kérdés
2023. jan. 31. 11:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A szultán anyja a valide
2023. jan. 31. 13:52
 12/20 anonim ***** válasza:

"A NAV haragszik azért ha egyszerre beadok 5 évre visszamenőleg önellenőrzést?"

Ezt most komolyan kérdezted?!?!?!

Hát persze, hogy haragszik. Ha látnád...

A NAV egy szervezet, aminek van hatásköre és feladata. Ha Te 5 évre visszamenőleg benyújtasz önellenőrzést, akkor neki az a feladata, hogy azt feldolgozza, lekönyvelje. Az nincs a feladatai között, hogy haragudjon.

2023. febr. 1. 04:27
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha 5 évre visszamenőleg önellenőrzöl, akkor nyilván pénzt szeretnél visszaigényelni az adódból. Ebben az esetben szinte biztosan számíthatsz egy ellenőrzésre, ahol bekérik az összes papírt, ami igazolja, hogy jogosan kéred vissza.

Benne vagyok egy NAV-os csoportban, ott voltak trükközők bőven. Volt akinek szerencséje volt, meg olyan is, aki megszívta.

De a NAV ebben az esetben sem "haragszik", csak kiküldi a büntetést.

2023. febr. 4. 07:35
 14/20 A kérdező kommentje:

Igazából itt nem erről van szó hanem ugye az ember azt mondja hogy jobb ha a NAV nem kutakodik mert ki tudja mi olyat nem talál amit régebben elkövettem hibát és ami ennelkül, önellenőrzéssel magamra volt figyelem nélkül ki se derülne .

Hát akkor jól sejtem hogy ilyenkor kutakodott felkeltheti benne a kutakodási vágyat.

Nem kell feltétlenül haragnak nevezni a lényeg az hogy egy önellenőrzés okozhat NAV ellenőrzést...

És akkor lehet olyan döntés hogy az ember azt mondja hogy inkább lenyeli a kisebb békát mint kockáztasson egy nagyobbat?

2023. febr. 4. 08:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell tudnod. Én magamról tudom, hogy volt 1-2 alkalommal, amikor be kellett volna valami után adóznom és nem tettem, szóval inkább nem hívnám fel magamra a figyelmet. Kivéve ha ettől jóval nagyobb összegről "felejtkeztem el" visszakérni. Akkor lehet kockáztatnék. Ha úgy érzed, nincs titkolnivalód, és az a pénz is jogos amit visszakérnél, akkor rajta.
2023. febr. 4. 08:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha jogos az önrevízió, akkor add be bátran. Csak annak kell félni, akinek vaj van a füle mögött. Mi elég sok ilyet csinálunk, az elmúlt években egyetlen egy ellenőrzés volt. Ott is azért, mert apuka hamisan nyilatkozott a gyermekekről, így jóval több adót kért vissza, mint ami járt volna neki.
2023. febr. 4. 09:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Olvastam olyat is, hogy a faszi mindig 3-4 gyerekes nővel jött össze, hogy fel tudja húzni utólag kb. az összes befizetett adóját együttélés címen.
2023. febr. 4. 09:36
 18/20 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom lehet valamit hibáztam már korábban csak még nem derült ki.
2023. febr. 4. 09:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Meg ezért is lenne jó egy könyvelő aki meg tud ilyeneket mondani viszont eszel meg az a gondom hogy nem merek az utcáról be rángatni egy könyvelőt
2023. febr. 4. 09:46
 20/20 anonim ***** válasza:
Írj rám ha gondolod, belenézhetünk.
2023. febr. 4. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!