Házassági adókedvezmény visszamenőleg önellenőrzéssel, hogy?
Ha valaki ebben tud közvetlenül segíteni szerintem sokkal egyszerűbb dolgod lenne.
Így konkrét adatok nélkül egyébként is elég nehéz. Önellenőrzésnél nem árt látni az eredeti bevallást is.
Sokkal könnyebb kitölteni a bevallást mint ugrálni az ablakok közt és példával leírni hogy mit hova kellene írni.
Munkaviszonyból származó bérjövedelem: 583695ft.
Az eltartottak után járó családi kedvezmény törvény szerinti összege: 1250000ft.
26.-27. sor: 218750ft.
Az adóalap családi kedvezménnyel csökkentett összege: 364945Ft.
A számított adó: 58391ft.
A kifizetők által levont adóelőleg összege: 93391ft.
Ezeket figyelembe véve igényeltünk vissza 2015-ben 35000ft.
Idén még ha a házassági adókedvezményt is belevesszük mivel 8 hónapra vagyunk jogosultak akkor az első házasok kedvezménye: 250000ft. Így az adóbevallásban a visszaigényelhető összeg 35000ft-ról 75000ft-ra változik.
Szóval akkor, hogy is kellene csinálnom?
Dettó ugyanez érdekelne engem is.
Azzal a különbséggel, hogy 5 hónapra igénybe vettük, utána született meg a pici, de az új törvénymódosítással ugyebár a születése utáni időszakra is jogosultak vagyunk. Összesen 2015-re 10 hónapra.
Találtam végül magam egy ilyet. Itt korrektül le van írva a dolog.
Nem jó nekünk, mert nálunk a számított adó is változik.
Én erre jutottam, a C oszloppal van gondom.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-kon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!