Átalányadósok: Mennyiért könyvel a könyvelőtök?
Én egy sima EV vagyok, havi 3-4 számlával, EU-s cégeknek és EU-n kívüli magánszemélyeknek számlázom. Áfakörös vagyok, de áfa tartalma egyik számlának sincs ugyebár.
Így fizetek havi 30ezret és bevalláskor még plusz 30-at arra a hónapra. Én ezt kicsit sokallom. Vagy ez reális?
Tavalyig KATA-s EV voltam, addig havi 20ezer volt, de igazából havi 8ezerről indult 2016-ban, azóta meg folyamatosan emelt a könyvelőm.
Valamiért az az érzésem, hogy a bevételeimet látva (havi 1.5 - 2M) vérszemet kapott és azért emelt ennyit, bár nem tudom, hogy másnak mennyiért könyvel.
Igazából összehasonlítani sem tudom, mert tudom, hogy minden vállalkozó más, sok mindentől függ, hogy mennyiért könyvelik az adott illetőt, de ezt akkor is sokallom. Szerintetek is sok?
Igen, tudom hogy mindig van áfabevallás ettől függetlenül, csak azért mondtam, hogy minden paraméterem tiszta legyen annak, aki ért hozzá.
Akkor eddig úgy néz ki nem tűnik soknak amit fizetek, okés. Én azt se bánom, ha kiderül, hogy jó árat fizetek érte, csak tényleg érdekel, mert lövésem sincs róla, szimplán sokallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!