Könyvelő lennék de hogyan?
Jelentkeztem bér és tb ügyintéző tanfolyamra, illetve Vállalkozási mérlegképes könyvelő képzésre.
Könyvelő szeretnék lenni, főleg kft-nek illetve, kata és egyéni vállalkozóknak.
Az lenne a kérdésem, hogy ezen kívül milyen tanfolyam szükséges még nekem, hogy elérjem a célom?
Mi az a plussz amit akár sulin kívül nézzek, gyakoroljak?
Mennyire nehéz egy pályekezdőnek elhelyezkedni?
Vagy jobb a saját utamat járni é kft-t alapítani, hogy könyveljek?
Minden pozitív illetve negatív tapasztalatra szükségem lenne, szívesen venném ha megosztanátok velem.
Köszi
Alapjáraton a képzések, amikre jelentkeztél elegendőek. Még egy adótanácsadói esetleg elférne mellé, de azzal ráérsz, ha már a fentiek megvannak. Azt semmiképpen nem ajánlom, hogy rögtön saját vállalkozásba kezdj, mert azzal magadat és a leendő ügyfeleidet is veszélybe sodrod. Már a tanulmányok alatt érdemes elmenni könyvelőirodába gyakornokoskodni. Magát a szakmát úgyis csak ott tudod megtanulni, nem az iskolapadban. A bizonyítvány megszerzése után kell 3 év releváns szakmai tapasztalat, hogy regisztrálni tudd magad a minisztériumban, 10+ milkós kft-t csak akkor vállalhatsz. Szóval mindenképpen szerezz irodai tapasztalatot. Ahhoz, hogy teljes körűen tudjál könyvelni különböző cégeket és vállalkozókat, ahhoz véleményem szerint legalább 5 év gyakorlat szükséges (sok alkalmazottnál láttam, hogy nem is biztos, hogy elég, ez nyilván egyéni kvalitásoktól, szorgalomtól is függ). Ha megvan a szükséges szakember mellett szerzett gyakorlat, egyedül is képes vagy könyvelni és lezárni A-z-ig egy céget, akkor kezdhetsz el gondolkodni a saját cégen. De az ügyfélkör kialakítása nem fog egyik pillanatról a másikra menni, arra készülj fel.
Ja, és aki katás, az is egyéni vállalkozó, mert a kata csak egy adózási forma, nem vállalkozási forma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!