Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Régi katásként és újkatásként...

Régi katásként és újkatásként is megtörtént az adóbevallás. Régi katásként kellett volna valamilyen IPA-bevallást is csinálni, mert újkatásra váltottam szept. 1-től? Évi 2X25e Ft volt és jelenleg is az IPA-m.

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2023. jan. 13. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Szóval 0101-0831 között tételes katás voltál, majd aztán október 15-ig újra bejelentkeztél az önkormányzatnál a tételes hipára? Mert akkor nem kell bevallást csinálnod, kivéve ha valamilyen kedvezményt kívánsz érvényesíteni.
2023. jan. 13. 15:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Év elejétől tételes igen. Szept. 1-től átjelentkeztem az újba és maradtam tételes. Semmilyen kedvezményt nem érvényesítettem korábban sem, később sem. Akkor csak a 2022-es katás adóbevallás volt 2x és ipánál továbbra sem szükséges semmilyen más bevallás (csak az átjelentkezéssel kapcsolatos, ami már megtörtént).

Nagyon szépen köszönöm. Szép napot kívánok! :)

2023. jan. 13. 16:10
 3/7 anonim ***** válasza:
De az önkormányzatnál külön be kellett jelentkezni újra a tételes katába, nem elég, hogy a navnál ez megtörtént. Ezt is megtetted?
2023. jan. 13. 16:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Itt történt a bejelentés: [link] , "Bejelentkezés/Változás bejelentés(2021-01)" fül nyomtatványon, szept. 1. dátummal.

Most nézem, dec. 31-ig tételes katást írnak az adószámla lekérdezésénél, de 23. 01.01-től Egyszerűsített (sávos) IPA lett a megnevezés. Ez mindenkinek így van?

Köszönöm.

2023. jan. 13. 22:27
 5/7 A kérdező kommentje:
+a NAV folyószámlámnál is néztem, oda újkata van már írva.
2023. jan. 13. 22:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor minden ok. Azt ígérték, hogy a hozzád hasonlóknak automatikus lesz a sávos választás. Szóval semmi teendőd. Amúgy kezdj megbarátkozni az ohp oldallal, mert sajnos ez az ssl.budapest már csak áprilisig fog működni.
2023. jan. 13. 22:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Ohp: Ezt is köszönöm.

Jó pihenést kívánok!

2023. jan. 13. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!