Ilyenkor mit kell vagy egyátalán inkább érdemes tenni ellene?
Figyelt kérdés
Kaptam 1 levelet az Adó és vámhivataltol vettem 1 lakást ami 15 millió Ft alatt van és 35 . élet évemet nem töltöttem be a lakás több mint 2 millió forintal van az összeg alatt de az adó vámhivatal felül értékelte lakást így + majd 250 ezret kér még a lakásért... azzal érvelve hogy így nemvagyok jogosult a kedvezményre mert az ingatlannak nem ez az értéke. Persze karácsonykor nem dolgoznak most... még napokig nincs megadva hogy 15 munka napon belül csak 15 napon belül fizessem be a több mint fél milliót ami teljesen jogtalannak érzek azzal érvelve hogy nem ez az ingatlan összege.... Érdemes fellebbezni vagy úgyis lesz valami indok hogy kifizettessék velem ezt az összeget?2023. jan. 4. 12:38
1/3 anonim válasza:
Fellebbezhetsz, de nem tartom valószínűnek, hogy te nyersz. Valljuk be, 15 millióért már nem sok helyen veszel lakást, márpedig a NAV-nak jogosan lehet az a feltételezése, hogy az alacsonyabb összeggel csak az adó alól akartál kibújni.
2/3 anonim válasza:
Van hivatalos értékbecslés a lakásról? Ingatlanostól esetleg?
Elmondod a paramétereit?
Én kérnék a NAV-tól akkor értékbecslést a fellebbezésben, ha levelezésben nem megy.
3/3 anonim válasza:
" Persze karácsonykor nem dolgoznak most..."
Ügyelet mindig van, olyan nincs, hogy az adóhivatal teljesen leáll.
Ha halaszthatatlan dolgod van, nézd meg a honlapjukon, hogy melyik ügyfélszolgálatra mehetsz ügyet intézni.
Én jártam hasonlóan. Mivel ingatlanközvetítőn keresztül vettem, ezért benyújtottam hozzájuk az értékbecslésről szóló iratot. Elfogadták, és módosították az emelt értéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!