Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Létezhet az, hogy egyetemi...

Létezhet az, hogy egyetemi hallgatóként, mellékállásban EV-ként évi 2 millióig adómentes vagyok?

Figyelt kérdés

Sosem voltam egyéni vállalkozó, cégem sem volt.

Lenne egy ötletem, amit szeretnék megvalósítani, és olvastam olyat, hogy alanyi adómentesség vonatkozik rám, mivel a “főállásom” diák, mellette egyéni vállalkozóként évi 2 millió ft bevételig nem kell adót fizetnem?

Ha ez így van, akkor mit jelent pontosan?

Bemegyek a navhoz, és ha végezhetem a tevékenységet, kiváltom ingyen a vállalkozóit és évi 2 millióig nulla ft befizetési kötelezettségem van?

(Katás állítólag nem lehetek, pedig az volt a terv első körben, de állítólag a hallgatói jogviszonyom miatt főállású vagyok)

Tervezek elmenni könyvelőhöz, de előtte próbálok ismereteket szerezni, erre érdemes megindulni.

2023. jan. 2. 00:20
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Alanyi mentesség tök mást jelent

Átalányadózó lehetsz pl, akkor 2,3 misi nyereségig nem kell szja-t fizetned.

Navhoz nem kell bemenni a vállslkozásindításhoz, ügyfélkapun kell

2023. jan. 2. 01:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából igen. Alanyi mentesség viszont mást jelent, de alanyi adómentes is vagy. Könyvelőt kell fizetned, meg ipát.
2023. jan. 2. 07:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg kamarai adót.
2023. jan. 2. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:
47%
#1 - nem nyereség, bevétel. És az is csak akkor igaz, ha a 40%-ba esne. És nem csak szja-t ugye.
2023. jan. 2. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!