Nav próbavásárlást használt holmik esetében csak személyesen végez vagy postán is rendelnek?
Nézd kérdező! A lényeg az, hogy szabálykövető vagy, avagy sem.
Ha valóban nem vásárolod azért a könyveket, hogy haszonnal eladd, akkor nincs félnivalód.
Az én anyukám könyvterjesztő volt. Több könyve van otthon, mint egy könyvtárnak. Szerinted, ha valami történne vele, és én megörökölném, mi lenne velük? Eladnám a java részét. Van félnivalóm? Nincs. Ebből kell mindig kiindulni.
"Több száz db könyv az már üzletszerűnek számít?"
A gazdasági tevékenység fogalma nem mennyiségben mérendő:
"valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik."
Ugye Te sem látsz itt darabszámot? :)
A hirdetést úgy add fel, hogy tedd egyértelművé benne, több száz darabos, saját könyveidet szeretnéd értékesíteni, és a gondod máris megoldva.
A NAV bárhol ellenőrizhet. Soha nem tudod, hogy mikor futsz bele. De mint mondtam, ha eleve nem csalási szándékkal teszel valamit, akkor félnivalód nincs.
Most komolyan ennyire rágörcsölsz erre? Nem kellene...
Volt egy ügyfelem. Használt járműgumikat értékesített, évente többször is. Kapott egy ellenőrzést, miszerint vélelmezhetően kereskedik velük, és nincs engedélye rá, ugyanis életszerűtlen, hogy magánszemély ennyi járműgumit birtokoljon.
Ügyfelem igazolta tanúkkal, hogy hobbi szinten ugyan, de krosszmotorozik. Ez által a gumikat sűrűbben kell cserélnie, és a neten ad rajtuk túl.
Az ellenőrök a motrokat is megtekinthették a garázsban.
Lezárták az ügyet, ennyi volt a történet.
Mint említettem, ha nem csalási szándékkal teszel valamit, akkor nincs miért parázni. Engedd már el ezt a feszültséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!