Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Cégre hogy érdemes használt...

Cégre hogy érdemes használt autót venni/lízingelni?

Figyelt kérdés

Kb 5-7M Ft értékben szeretnék használt személyautót venni/lízingelni.

Van egy Kft.-m, ami ÁFA-s.

Hogy lehet visszaigényelni / elszámolni az ÁFA tartalmát az autónak, ha az nem munkaeszköz?

Nyílt végű pénzügyi lízingnél, ahogy láttam, lehet.

Használt autó egyösszegű vásárlásakor lehet? (Persze amennyiben van ÁFA tartalma)

2022. ápr. 5. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Könyvelőd kiszámolja neked
2022. ápr. 5. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez ezer meg egy dologtól függ, igaza van az egyesnek, a könyvelődet kérdezd.
2022. ápr. 5. 20:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Pénzügyi lizinggel lehet. Persze fel kell papirozni hogy magán használat nem volt
2022. ápr. 6. 08:00
 4/4 anonim ***** válasza:

3as vagyok van kis időm leírom hogy én miért NEM vettem cégre.

Excelbe vittem fel anno több variációt.

Cégnél a pénzügyi leasing tuti, hitelre veszem a kocsit, a ban knak kb oda is adom 3 év alatt a kocsi áfáját mint kamat.. Ez rossz. Ha mint magánszemély megvan a pénz lehet pl PMÁP-ba tenni a pénzt ott jobban hoz, kinek mi éri meg (ja meg van egy nagy bank ott jobban kamatozik de nagyobb összeg kell, ez megint másik story, ahogy a kripto is, ezeket nem vettem figyelembe, hogy te mit teszel egyéni döntés)

Tehát áfa eltűnik a kamattal.

Van mellette cégautó adó.

És van költséged a gépjármű eladásakor a maradvány érték áfája.

Használat közben magánhasználatra vonatkozó adóterhek, továbbá akkor nem levonható áfa.

Lehetséges megoldások:

Cégautó adó - fizeted.

magasabb biztosítás, - fizeted

MAradványérték - Keresel valami távoli országból embert eladod a nevére, majd ott megnövelt értékkel megveszi haver vagy eladod 3. embernek piaci áron. így is a kocsi árának 30 százaléka mint maradvény érték marad, tehát annak az áfáját már nem kapod meg, illetve befizetendő lesz.

Magán használat: minék jobban hazudsz, annál jobban jársz, ekkor az üzemanyag is elszmolható költségként (áfája nem! ) tehát ha tudsz jó út nyilvántartzást vezetni és nem félsz hogy megkérdezik hogy miért mentél naponta ahhoz az ügyfélhez akkor életszerű lehet.

Átgondoltam, rájöttem megéri.. 16 milliós autónál beljebb is voltam kb 1 millióval 3 év alatt, ez alapján hazudok csalok, csövesek nevére írogatok.

Akkor jött be a nygudjíasok adó kedvezménye, ha van nyugdijas rokon felveszed, ha egyenes ági adómentesen neked adhatja a pénzét, hoppá, már ugyanott vagy csak füllentesz, nem tömérdek hamis papírt gyártasz, nevetséges nyereségért.

Szóval megvettem a kocsit magán személyre, akkor ülök bele amikor akarok, nem cseszeget senki, ha még betettem volna a pénzt pmápra és így veszem lehet hogy 3 év alatt nyertem volna 500e ft-ot a teljes futamidő alatt, de havi tizenháromezer nyolcszáz forinért én biztos nem fogok kínlódni ezzel. Kb ennyi a történet, minden történet egyedi, egyedileg kell vizsgálni, nekem a csalás mennyisége és várható haszon aránya azt hozta ki hogy erre nincs szükségem.

Full legálban meg sehogy se jött ki jól a matek, mert az összes ügyfelem 3km-en belül van és nem kell oda járogatni annyit, tehát a valós céges használat semmi.

2022. ápr. 6. 08:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!