Befizeted a pénztárba és a könyvelőd rendezi, mint “pénzfelvétel” vagy hasonló
2022. dec. 20. 09:27
12/18 anonim válasza:
A kölcsön a legjobb megoldás és célszerű a pár napos jegybanki kamatot is rászámolni, úgy tuti tiszta lesz még egy ellenőrzésen is. Ha a NAV ellenőr minősíti át kölcsönné, az sokkal rosszabb, mert akkor kiszabhatja a bírságot is!
2022. dec. 20. 18:15
13/18 anonim válasza:
Célszerű lenne kiindulni a valóságból, ahogy a Számviteli Törvény is megfogalmazza, valódiság elve!!!: és a valóságban ez bizony kölcsön, akkor kölcsönként is kell könyvelni. És igen, ahogy előttem is írták, célszerű kamatot is felszámoltatni utána, de ne a jegybanki legyen, hanem a szokásos piaci, vagy "jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt összege", mert kedvezményesebb kölcsön esetében a köcsönvevőnél jövedelem keletkezik!
És külön "gratulálok" azoknak a "szakértőknek", akik lepontozták a 9-est
2022. dec. 20. 18:28
14/18 anonim válasza:
Mert nem szakemberek pontoznak. Mi leírjuk a helyes metódust, akik értünk hozzá, napi szinten ebben dolgozunk, aztán jönnek a jóskapisták és nyomják mindenre a mínuszt nyolc kamuregről, hogy előrébb legyenek a ranglistán. Szarul működik ez az oldal, ennyi.
2022. dec. 20. 19:47
15/18 anonim válasza:
Szerintem is kölcsön, nem nagyon kéne máshová sorolni:
T364-K38
visszafizetéskor meg:
T38-K364
2022. dec. 20. 20:57
16/18 anonim válasza:
Bele kell írni a pénzkezelési szabályzatba, hogy a céges bankkártya esetleges magáncélú használata esetén azt még aznap vissza kell fizetni a házipénztárba, vagy x (pl. 30) napon belül a jegybanki alapkamat + x%-ával megnövelt össszeget befizetni/átutalni.
És természetesen ez kölcsön, ahogy előttem a kolléga már megadta a számlaosztályokat.
2022. dec. 20. 21:29
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Könyvelővel megbeszéltem, és nem lesz semmi gond. Kis összeg ezért el tudja majd könyvelni, úgy, mint vállalkozáson kívüli költés.
2022. dec. 25. 21:30
18/18 anonim válasza:
Remélem még adóalap növelőre is teszi, csak hogy teljes legyen a tévedés :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!