Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SZÉP-kártyára utalt pénz után...

SZÉP-kártyára utalt pénz után kell adót fizetni a munkavállalónak?

Figyelt kérdés
Vagy amit a cég ad, az egy az egyben a kártyára megy?
2022. dec. 14. 05:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hol laktok ti, hogy 25 km egy étterem?
2022. dec. 15. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:

Egy kis faluban (500 lelkes). A legközelebbi város 25 kilométer. Mellettünk van 2 hasonló falu, nemhogy étterem, de már bolt sincs a környéken, amióta "rezsiválságozunk".

Azt, hogy a másik faluban lévő háziorvos marad-e a jövő évi egészségügyi reform után, még nem tudjuk. Ide már nem jár ki, mert drága az üzemanyag.

Amit buktunk a kormány alatt: Élelmiszerbolt, kocsma, takarékbank, posta, gyógyszertár, háziorvos, általános iskola, védőnői szolgálat. Óvoda egyenlőre még van. Egy hatalmas focipálya is -> mert az kell...

2022. dec. 16. 05:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Én már a bolt vagy a patika bezárása után elköltöztem volna.
2022. dec. 16. 06:44
 14/21 anonim ***** válasza:
De gondolom azért így is a Fideszre szavazott a falu, szóval most megszívja az is, aki nem. :(
2022. dec. 16. 09:05
 15/21 xswerdy ***** válasza:
de a kérés nem ez a büntető adó volt, hanem, hogy alapvetően adóköteles-e a SZÉP kártyára adott juttatás. Erre pedig a válasz az, hogy igen, a juttatás után a cég fiztet adót, a dolgozó nem. Az adóterhe kevesebb, mint a bérnek (ezért éri meg adni), de nem adómentes.
2022. dec. 16. 15:35
 16/21 A kérdező kommentje:

Na, szóval nálunk úgy néz ki, hogy úgy random, ötletszerűen ad néha a cég plusz juttatást, most éppen bruttó 300 E-t. Lehet választani, hogy kápéban kérem, vagy SZÉP-kártyára. (Ezért írtam ki a kérdést, hogy most mi a mennyi, és mit érdemesebb választani.) Megtudtam a tutibiztosat, kápéban 199 E-t kap az ember, kártyára utalva meg 256,7 E-t.

Csábító a kártya, mert az nagyobb szám, mégse azt választottam. Mivel a kártyán lévő összeg nagyobb részét olyan dolgokra tudnám elkölteni, ami a pénz elbszásának minősül. Ha a Pennyben vagy a Lidlben költöm el a 199 E-t olcsó, neadjisten akciós árukra, akkor kb. annyi cuccot kapok érte, amiért a Coopban, kártyával fizetve minimum 260-at, vagy akár 300-at kellene fizetni. Vagyis, a kártyás 256-ért kevesebb árut kapnék, mint 199 kápéért. Nem beszélve arról, ha nem költöm el egy éven belül, és még 15%-ot levonnak tőlem.

Az előző ilyen akcióból még majdnem 200 E van most a kártyámon, az ki fog tartani áprilisig vagy májusig olyan dolgokra, amiket kártyával is érdemes venni. Akkorra meg majdnem biztos, hogy megint kapunk a kártyára egy összeget, szóval továbbra is tudok azzal fizetni ott, ahol megéri.

2022. dec. 16. 17:44
 17/21 anonim ***** válasza:

"Én már a bolt vagy a patika bezárása után elköltöztem volna."

De jó neked! Nem úgy működnek a dolgok, hogy csak úgy felszedjük a sátorfát. A sokasodó nehézségek ellenére szeretünk itt élni, azt pedig 15 évvel ezelőtt senki nem tudta, hogy mi lesz manapság. Nem véletlenül hagytuk ott a nagyvárost annak idején. Nem azért tettük, hogy ingázhassunk 10-15 évente oda-vissza.

"De gondolom azért így is a Fideszre szavazott a falu, szóval most megszívja az is, aki nem. :("

Nem tudom, hogy a falu kire szavazott, az biztos, hogy a polgármester évek óta nem a "Fideszes".

Magam részéről első indulásukkor szavaztam a Fideszre (1998), miután kiderült, hogy már akkor is hazudtak, utána soha többet, és nem is fogok, hiába osztogatnak választások előtt.

Az, hogy bizonyos települések így járnak, nem feltételezi, hogy mindenki a Fideszre szavazott. Nem értem, hogy ezt a feltételezést miből vontad le...

2022. dec. 17. 06:32
 18/21 anonim ***** válasza:
#17: Bocs, de 15 évvel ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy a falvak elnéptelenednek. Ha az ember egy kis nyugalomra vágyik, akkor ott a kertváros széle, ami mégse egy falu. Gyerekkel biztos nem költöznék falura.
2022. dec. 17. 08:44
 19/21 anonim ***** válasza:

#18! Szeretem az ilyen hozzászólásokat. Pont azért, mert nem tudsz semmit, de azért mondod a magadét, mert Te tudod a tutit. :)

Bocs, de itt volt építési telkünk, mert férjem innen származik. Abból a pénzből, amiből felépítettük a házat, városban telket sem tudtunk volna venni, nemhogy házat felépíteni. Hidd el, utánajártunk. Ezt a telket pedig eladni nem lehetett annak idején, mert senkinek nem kellett fillérekért sem. Most már igen, mert a budapestiek, és a hollandok sorban felvásárolták az üres telkeket az utóbbi három évben, és gombamódra nőttek ki a paloták az utcánkban. Nekik nem gond a 25 kilométer távolság 1-2 luxusautóval.

Biztosan feltűnt, hogy nem rendelkezünk egyforma körülményekkel, anyagi és egyéb háttérrel. Legalábbis remélem, hogy feltűnt... Köszi!

2022. dec. 18. 06:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Ja, hogy luxuskocsira telik, de sírás van, hogy nincs bolt a faluban? ÉN kérek elnézést!
2022. dec. 18. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!