Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jól értelmezem az árrés fogalmát?

Jól értelmezem az árrés fogalmát?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kicsit zavaros nekem ez a fogalom.

Szóval tegyük fel hogy eladok 1 liter benzint.

Aminek 90%-a adózási formában kerül az államhoz.

Tehát, abból az 1 literből 900 ML az adózás. (Tudom hogy rossz példa, de számomra így egyszerűbbnek tünik.)

A maradok 100ML-en van az árrésem.

Ahhoz, hogy nekem nyereségem legyen, azon a 100ML-n kell esetleg a nálam dolgozó adóját és fizetését kifizetnem, és a maradék könyvelhető el , mint nyereség?

2022. dec. 6. 23:35
 1/4 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
55%
Magas az adó,de azért nem ennyire. :D
2022. dec. 7. 01:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól értelmezed.

Veszel 100Ft+27% áfáért egy fakockát

Eladod 120 Ft+27% áfáért

20 forint az árrés

2022. dec. 7. 05:45
 3/4 anonim ***** válasza:
A kettes írja jól. Az árrés az eladási ár és a beszerzési ár különbsége. Természetesen ez még nem a nyereség, hiszen egy csomó mindent ki kell fizetned belőle (alkalmazottak munkabére, a munkabért terhelő adókat, járulékokat, egyéb adókat, könyvelő díját, rezsit, stb). Ami ezek után megmarad, az lesz a nyereség.
2022. dec. 7. 07:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Így már sokkal tisztább. :D
2022. dec. 7. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!