Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Saját termelésű készletek fajtái?

Saját termelésű készletek fajtái?

Figyelt kérdés
Ez volt a számvitel dolgozat egyik kérdése amire nemtudtam rájönni hogy milyen fajták vannak?
2022. nov. 19. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Kész félkész befejezetlen

És a növendék hízó állat

2022. nov. 21. 06:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Közben a neten keresgéltem én is és igazából ahány oldal annyi válasz

Fajtái

Befejezetlen termelés

A megmunkálás alatt álló, a vállalkozó termelő egységein belül további megmunkálásra váró termékek összessége. Olyan termékek melyeken legalább egy számottevő munkaműveletet elvégeztek.

Félkész termék

Minden olyan termék, mely a vállalkozónál egy teljes megmunkálási folyamaton keresztülment, ilyen címen raktárra vették, illetőleg raktárra vehető.

Késztermék

Minden olyan termék, amely a vállalkozónál valamennyi megmunkálási folyamaton átment, megfelel a rá vonatkozó szabványoknak, megfelelő minőségi átvétel után raktárra vettek, ill késztermékként értékesíthető.

Ebben a felsorolásban nincs benne a növendék hízó állat

2022. nov. 21. 08:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Az egy spéci állatfaj a számvitelben, azért is vettem un külön.
2022. nov. 21. 18:16
 4/4 A kérdező kommentje:
értem, közben segítettek nekem és a jegyzetben nincs felsorolva
2022. nov. 21. 18:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!