Mi történik ha nem fizetem ki a késedelmi pótlékot?
Az APEH-ről lenne szó.
Adó tartozásom van, ami nagyja részt a késedelmi pótlékból áll.
278ezer forint abból 113ezer csak a késedelmi pótlék.
Most kifizetném egy összegben, de ez a késedelmi pótlék mintha a fogamat húznák. Tudom hogy főképp az én hibám és fizettem is apránként. Például a személyi jövedelem adót törlesztettem már. Apeh nyugdíjpénztár alap és eü hozzájár. van még.
Mi lesz akkor ha egyenlítem a számlám, de a késedelmi pótlékot nem fizetem be. Ez önmagában még nőhet? Elengedni nem fogják, mert bár még nem piszkálnak érte, de 2004es tartozásról van szó, amit a könyvelőm miatt szereztem.
Mint írtam ott még nem tarunk hogy beakarnák hajtani és a tartozást ki is egyenlítem.
Ilyen durván járnának el akkor is ha csak a késedelmi pótlék van?
Nőhet önmagában ez az összeg?
Bekem késedelmi pótlékom volt amiről nem tudtam..Ezért a késedelmi pótlék összege is emelkedett.Egy nap jött egy felszólító levél,hogy közel 30.000 forinttal tartozom,nagy meglepetésemre,hiszen nem volt akkor már adó tartozásom..
Ki kellett fizetnem,mert a az adósság csak emelkedett volna..
Köszönöm! Akkor megpróbálom valahogy azt is kiköhögni. Vagy előtte azért írok egy kérelmet hogy mérsékeljék. Hát ha.
Közös háztartásba számít ha a szülői házban lakom, de különlakás van kialakítva (tetőtér).
Csak mert nem tudom hogy írjam, mert elvileg külön vagyunk, de a számlák a szülők nevére jönnek.
A tartozásod minden nap tovább fog nőni.
Mindegy hogy mivel tartozol, arra naponta rárakják a kamatot, késedelmi pótlék cimen.
Minél tovább húzod, annál többet fogsz fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!