Kb 2 heti TB kiesést behajt rajtam idővel az APEH?
Figyelt kérdés
Kb másfél hete nincs melóhelyem, még várom a kilépőpapírokat. Igénylem majd az önkormányzaton a TB-t, de így kb 2 hét lesz amire nem volt biztosításom. Ismerősöm szerint az apeh behajthatja majd idővel kamatostul ezt is rajtam. Ez megtörténhet?2010. szept. 28. 22:04
1/12 anonim válasza:
Ha ez idő alatt nem voltál orvosnál, akkor nem fognak foglalkozni vele. Egy barátomnak 2 évig nem volt fizetve és azóta sem hajtották be rajta
2/12 anonim válasza:
Én 1 évig nem fizettem,aztán mikor kellett tüdőszűrő papír a kiskönyvemhez(pályakezdő vagyok),akkor ki kellett fizetnem.
3/12 A kérdező kommentje:
5 évig visszamenőleg behajthatják. tehát a 2 év még nem biztosíték de mondjuk a két év és a 2 hét se ugyanaz. nem tudom mi lenne. mert ha 4 év múlva kamatostul be akarnák hajtani, akkor az azért eléggé idegelő lenne, mert akkor inkább megyek és most bepengetem ezt a nyomorult 2 hetet.
2010. szept. 29. 02:05
4/12 anonim válasza:
ha van melód,fizesd be akkor,amikor megkapod az első fizetésedet.
Ez 2hét,azaz 14*(napi)165ft-ot jelent=2310
5/12 anonim válasza:
Ha volt legalább 45 nap biztosítási jogviszonyod, akkor még 45 napid passzív jogon jogosult vagy a természetbeni egészségügyi ellátásokra, és nem kell fizetned az eü.hozzájárulást magad után. Ha nem volt 45 nap, akkor csak annyi napig vagy passzív jogon biztosított, ahány napod volt. Pl:30 nap munkaviszonyod volt és előtte nem voltál folyamatosan biztosított, akkor 30 napig vagy passzív jogon. Az oep honlapján megtalálod a természetbeli eü.ellátásra jogosultak címszó alatt.
Gondolom, 2 hétig minimum dolgoztál, akkor a 2 hét, amíg elintézed az önkormányzatnál a TBt, belefér a passzív jogba.
6/12 A kérdező kommentje:
kb másfél évvel ezelőtt jöttem el egy melóhelyemről, ott olyan 2-4 hét eshetett ki max, több tuti nem, tehát max 30 napot voltam TB nélkül, azaz akkor benne van a passzívba ha ez így megy. Most pedig még 2 hete sincs, hogy nincs TB-m, tehát akkor most is passzív ezek szerint. remélem.
2010. szept. 29. 11:31
7/12 A kérdező kommentje:
jah, első melóhelyemen fél évig voltam bejelentve azaz biztosítva, a mostanin pedig másfél évig.
2010. szept. 29. 11:33
8/12 anonim válasza:
Nem kell kifizetned, mivel fél évig volt munkaviszonyod, a kilépéstől számított 45 napig biztosított vagy és 46 napon kell bemenned az apehhoz hogy rendezd a tb.
9/12 anonim válasza:
A második válaszolónak azért kellett kifizetnie, mert igénybe vette az orvosi szolgáltatást akkor, amikor nem fizette. De ha nem mész orvoshoz, nem fogják veled kifizettetni
10/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, oep is hasonlókat írt vissza.
2010. szept. 29. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!