Mégis miféle könyvelési forma ez, és eltudok e vele helyezkedni, ha igen akkor hol?
Sziasztok! Nem régiben sikerült egy vállalkozási ügyintéző szakképesítést letennem. Ez 5 vizsgából állt:
-Egy üzleti tervet kellett bemutatni megvédeni stb.
-Volt szóbeli felelet Tb jog, munkatörvénykönyv, szocho, Egbizt jog. Stb.
-Elektronikus bevallások készítése
-Bérszámfejtési feladat
És ezt nem értem
-Pénzforgalmi nyilvántartások vezetése.
Most annyi a probléma hogy, bementem egy könyvelőirodába (állásinterjúra, mint könyvelő) és a nőci olyan könyvelést mutatott amit életemben, rémálmaimban sem láttam. Kettős könyvitelnek nevezte. Na most amit én tanultam a tanár szerint könyvelés ezt csináltuk is rendszeresen, pénztárkönyvben és naplófőkönyvben.
Ami úgy nézett ki, hogy volt egy vállalkozó aki vett mondjuk üzemanyagot és naplófőkönyvben könyveltük, hogy T1009-K05 és T1627-K05 mert ugye áfás. (Lehet pont nem így vannak a rovatszámok,írtam valamit)
Na ez milyen könyvelés amit mi csináltunk, mert nem olyan volt mint amit nyomtak bent az irodában. Valaki eltudná magyarázni?🥹
Milyen cég indította ezt a tanfolyamot? Milyen "bizonyítványt" kaptál, ha egyáltalán kaptál...?
A kettős könyvvitel azért elég alap dolog, amit még egy asszisztensnek is ismernie kell....
Na pont a kérdésedből látszik, hogy ez a képzés kb annyit sem ért, amit reggel hátrahagytam a legkisebb helyiségben.
Neked nagy valószínűséggel egyszeres könyvvitelt tanítgattak (annak is valami butított verzióját). Ha tényleg érdekel a könyvelés és ebből akarsz megélni, akkor a minimum a mérlegképes végzettség ehhez. Amit fentebb felsoroltál, az nekünk kb 2 tantárgy volt az egyetemen. Én nem megbántani akartam, de képezd magad tovább, mert ezzel a tanfolyammal semmire sem fogsz menni önmagában.
De milyen suli...????
EGyetértek a 3-as kommentelővel, ez gyakorilatilag nulla.
Jó ég ember :D
Te nem könyvelést tanultál hanem pénzforgalmi könyvvezetést!
A leírásod alapján egyébként is csúnyán átkúrtak ezzel a tanfolyammal!
VIGYÁZZATOK EMBEREK!
AZ OKTATÁSÜGY ÁTMENT MEGÉLHETÉSI ÁTVERÉSBE!
Én múlthéten végeztem a fotográfust...
Ne tudd meg, inkább nem is részletezem...
Nagyon sajnálom a mostani érettségizőket és fiatalokat / továbbtanulni vágyókat, nem tudják mggyire be lesznek palizva!
A Jogsiszerzés is kész röhely lett! Életszerűtlenebbnél életszerűtlenebb hülyeségekkel lett telerakva a kreszvizsga!!!
Csakhogy ne 500 kérdés legyen hanem 1500...
Nagyon Durva idők jönnek!
Jobb ha senki se küzd az ilyen korrupt képesítésekért!
Nekem már elég sok van de szerintem semmire se tudnék menni velük ezért is portáskodok inkább, meg mert sokkal lazább bármi más melónál!
A közalkalmazotti munkák mindegyike kész vicc az egész ranglétra rendszerével együtt! Aki közszolgálatis, meg még hivatásos is annak minen tiszteletem, de szerintem ehhez maximális zakkantság kell!
Ez a képesítés a válllakozási és bérügyintéző (már újonnan n indítható okj-s) rész szakképesítés, gondolom valami rész képesítő tanfolyam. Ha csak vállalkozási ügyintéző képesítést kaptál, nem vállakozási és bért, akkor még bemeneti követelménynek se jó a mérlegképesre. Ha jol tudom váll.-on valóba csak egyszerest tanítanak, ami egy könyvelőirodába nagyon kevés, ezzel max egyéni válllakozókat, meg kis egyéb szervezeteket, társasházakat könnyvelhetsz, cégek már eleve csak kettős könyvvitelt vezethetnek.
Én nem foglak lehúzni, meg lehurrogni, mint általába szokták az emberek egymást, főleg az ilyen okj-s képesítések kapcsán, hiszen én magam is álláskereső vagyok, amúgy pénzügyi ügyintéző és számviteli ügyintéző rész képesítésekkel, amik kettős könyvelésre valók jobban mont a váll.ügy, de énis tudom milyen egy képesítésért megdolgozni és elérni hogy megvan, a jobb lehetőség reményébe legalább. Én azt javaslom, hogy keress tovább esetleg, ha itt nem hajlandóak betanítani kettősre,akkor ne add fel és keress, olyat ahol meg hajlandóak lesznek. Nem lesz könnyű azt mondom, mert szerintem az egyszerest, ha a kettős alapjait valaki tudja, könnyebb megtanulni még saját magam autodidakta módon is önfejlesztéssel, ellenbe a kettős màr jóval bonyolultabb, amit azért nem olyan könnyű olyan hamar betanulni azonnal használhatóra szerintem. De hátha vannak még lelkes könyvelőirodák ahol hajlandóak rá. Ne add fel, ha már valamit elkezdtél a jobbért
"Pénzforgalmi nyilvántartások vezetése."
Ez tipikusan az egyszeres könyvitel. Ott van pénzforgalmi szemléletű könyvelés -> pénztárkönyv.
Az egyszeres helyett a kettős könyvvitelt akkor nem is érintettétek. A könyvelőirodában kettős könyvvitelt alkalmaztak, azért volt ismeretlen számodra.
6-os válaszoló!
Az én gyerekem csak azért ötös gazdasági és jogi ismeretekből, mert én elmondom neki érthetően (példákon keresztül), hogy mi mit jelent, milyen szabályok vannak bizonyos esetekre.
Iszonyú rossz véleménnyel vagyok a mai oktatási rendszerről én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!