Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Átalányadó: Hogyan kell ezt...

Átalányadó: Hogyan kell ezt elszámolnom?

Figyelt kérdés

Átalányadózó vagyok. Egy munka elvégzéséhez a megbízó cég kérésére gépet béreltem, amelyet én fizettem ki, viszont a bérlésről kiállított számlát a megbízóm nevére kértem. A számlát a megbízómnak leadtam, az elvégzett munkám díjával együtt át fogja utalni annak az értékét is nekem. Jól gondolom, hogy az utalásból a bérlés díját egyszerűen le kell vonnom és figyelmen kívül hagyni az átalányadó szempontjából, mintha meg sem történt volna?

Egy esetleges NAV ellenőrzésnél hogy bizonyítom, hogy ez nem bevétel volt hanem csak átment rajtam a pénz?

2022. okt. 30. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:
56%
Rosszul gondolod. Ha a munkád értéke 100 egység, te pedig 20 egységért bérelsz gépet, akkor 120 egységet kell kiszámláznod, ennyit utalnak át neked és ebből számolod az átalányadó alapját.
2022. okt. 30. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!