Ügyfélkapu tárhely, ha nem töltöm le addig nem számít kézbesítettnek sem?
Ha elektronikus kapcsolattartásra kötelezett vagy, akkor hiába nem veszed át, kézbesítettnek minősül és telik a fellebbezési idő.
Ha nem vagy kötelezett rá, akkor postán el fogják küldeni, és amikor ott átveszed, onnan számítódnak a határidők. Ha nem veszed át, akkor a második átadás megkísérlését követő 5. napon átvettnek minősül (kézbesítési vélelem).
Nem vagyok kötelezett, magánszemély vagyok... én csak választottam az elektronikus kapcsolattartást.
Akkor érdemes megvárni a postai kézbesítést? Idáig sose küldtek semmit postán...
"én csak választottam az elektronikus kapcsolattartást."
Ez alatt mit értesz?
Attól, hogy ügyfélkaput nyitsz, még nem választod az elektronikus kapcsolattartást.
Ahhoz külön nyilatkozatot kell tenned egy formanyomtatvány kitöltésével -> rendelkezési nyilvántartás (RNY). Természetes személy (magánszemély) nyilatkozhat arról, hogy elektronikus tárhellyel rendelkezik, és azt hivatalos elérhetőségként bejelenti. Mint ahogy azt is kizárhatod, hogy a tárhelyedre bárki hivatalos iratot kihelyezzen. Attól még lesz ügyfélkapud, amit másra is lehet használni.
Ha ilyet nem tettél, akkor nem hivatalos kapcsolattartási forma Veled az elektronikus levelezés.
De mint fentebb már írtam, ha átveszed a tárhelyre kihelyezett iratokat, akkor az átvett, nem fogják postán is kiküldeni csak akkor, ha nem veszed át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!