Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valaki elmagyarázná nekem...

Valaki elmagyarázná nekem részletesen a Tartozik illetve a Követel oldalt? (többi lent)

Figyelt kérdés

A könyvelőm egy papírt hagyott az asztalon, mától szabin van és picit összezavarodtam.

Van a házipénztárról egy nyomtatványom amin van követel illetve tartozik oldal. Az stimmel, hogy melyik micsoda, ez alap. Viszont amit nem értek, hogy a két oldalon nem egyezik az összeg és ez ami aggasztó számomra. Konkrét összeget nem írok, ezek random számok viszont vegyük, hogy január óta minden fel van ugye tüntetve :

tartozik:25 millió

követel: 24 millió

egyenleg: 1 millió

Mi lehet a gond, hogy nem egyeznek meg? :o Ezek alapján 1 millió van a házipénztárban?

2022. okt. 13. 08:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell egyezniük. Ha egyezik a két oldal, akkor 0 lenne az egyenleg. Így sarkítva mondhatjuk, hogy igen, 1 millió van a házipénztárban.
2022. okt. 13. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
25 millió folyt be, 24 millió lett kifizetve, 1 az egyenleg.
2022. okt. 13. 08:36
 3/5 A kérdező kommentje:
igen de az én számoláson szerint egyeznie kellene mindennek
2022. okt. 13. 09:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy érted, hogy leszámoltad a házipénztárban lévő (vagyis hiányzó) készpénzt és nem egyezik a könyvelés szerinti egyenleggel?

Előfordulhat hogy az egyenleg tegnapra vonatkozik és valaki az egymilliót ma vitte el a házipénztárból, amely mozgás nincs még lekönyvelve.

2022. okt. 13. 09:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Vagy 1 millió volt a nyitó pénztár egyenleged, 25 millió a bevételed, 25 millió a kiadásod. A záró egyenleged megint 1 millió.
2022. okt. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!