Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valaki elmagyarázza nekem...

Valaki elmagyarázza nekem konyhanyelven részletesen, hogy mit jelent a lízing?(pl. egy autó lízingelése)

Figyelt kérdés
Miért jó ez, hogyan alakulnak a tulajdonjogok, kötelezettségek stb.?
2020. nov. 4. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy bérlése.
2020. nov. 4. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag hosszú távú bérlés.
2020. nov. 4. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű. Kinézel egy 10 milliós autót ami kell neked, de nincs rá meg a teljes összeg. Ilyenkor kötnek egy szerződést veled, hogy havi összegben fizeted ki az a kocsit, de amíg nem fizeted ki kamatostul addig nem a tied csak bérled. Ha kifizetted a te tulajdonod lesz.
2020. nov. 4. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Más által finanszírozott "hitel" , aminek a végén Tied lehet az autó, vagy cserélheted másikra, de a végéig csak üzembentartó vagy. A lízingelő nélkül nem tudod eladni, törzskönyv is nála van.

Előnye, hogy nem kell ahhoz megvenned az új autót nagy beruházás keretében,hogy pl az áfát le tudd vonni a fizetendő áfádból, a kamatai mint a hitel esetén ugyanúgy elköltségelhetők és az értékcsökkenés is elszámolható, így az adóalapodat ugyanúgy csökkenti mintha saját tulajdonodba lenne a kocsi. A havi törlesztést pl így a visszaigényelt áfából is fizethed részben.

2020. nov. 4. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Bak Norbi, ha jól sejtem, a második bekezdésed csak vállalkozókra vonatkozik - márpedig magánszemély is lízingelhet (max nem éri meg )
2020. nov. 5. 07:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Magánszemély is lehet áfás és számolhat el költségeket tételes költségleszámolással adószámmal.
2020. nov. 5. 08:03
 7/8 anonim ***** válasza:

"Magánszemély is lehet áfás és számolhat el költségeket tételes költségleszámolással adószámmal."

Azaz adószámos magánszemélyre gondolsz?

De hát ahhoz bevételnek is kellene lennie.

De ha valakinek csak egy sima főállása van, akkor ezek a dolgok nem működnek - szerintem - amit írtál (költségelszámolás, ÁFA, stb)

2020. nov. 5. 10:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Adószámos magánszemély, persze.

Bevétele lehet abból is, ha bérbead például, ha kertészkedik, ősteremlő kicsiben vagy nagyban, oktat, fordít, lakáséttermet üzemeltet, fizetős vendégház szolgáltatása, van, projektmenedzser, workhopokat tart, mlmezeik, stb.

Nem kell hozzá vállalkozónak lennie feltétlen.

2020. nov. 5. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!