Miért írogat a NAV?

Figyelt kérdés
Újabban kapok ilyen leveleket, amik folyószámla rendezés néven futnak. Mondanom sem kell, mindig frászt kapok. Ma például azt írta, hogy x összegű túlfizetésem személyi jövedelemadóból. Aminek semmi értelme, hiszen még nem adtam be az adóbevallást, de az adóelőleget fizetem egész évben, ha majd beadom az adóbevallást, akkor az kiüti nullára az egyenlegem.
2022. okt. 11. 14:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Bemész NAV-hoz és korrekten intézitek. :)

Nem harapnak.

2022. okt. 11. 14:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Mit? Nincs mit intézni.
2022. okt. 11. 14:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Mindenki megkapja ezeket a leveleket. Hozzánk jött vagy 80 ilyen. Spam a nagy része.
2022. okt. 11. 14:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de miért kezdték el ezt mostanában? Nekem az idén kezdték el küldözgetni ezeket ha kell ha nem. Előtte nem volt ilyen.
2022. okt. 11. 14:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem idén kezdték el, mi minden évben megkapjuk ezeket.
2022. okt. 11. 15:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Én eddig sosem kaptam, pedig semmi változás nincs nálam.
2022. okt. 11. 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Én is kaptam, hogy túlfizetésem van, majd adóbevalláskor az egyenlegem nulla lesz.

Kell vele foglalkoznom? Nem. Akkor nem is foglalkozom vele. Tájékoztatásnak veszem, magamban megköszönöm, és megyek tovább.

Ez még mindig jobb, mintha semmire nem figyelmeztetne, és egyszer csak azt veszed észre, hogy viszik a kocsid. :)

2022. okt. 11. 17:22
 8/12 anonim ***** válasza:

... Ja, és nem pánikolok a NAV levelek miatt, hiszen nincs miért...

Neked van miért? :D

2022. okt. 11. 17:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Tőlem nem visznek semmit, mert takkra be van fizetve mindenem. Épp ezért értelmetlen állandóan leveleket küldözgetni, én zaklatásnak élem meg. Múltkor is írtak, hogy be kell fizetni a gépjárműadó második felét, ami nekem akkor már rég át volt utalva...
2022. okt. 11. 17:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Agyhalott böszme banda, azért küldik.

Rendre kiküldik akkor, amikor a járulék már be van fizetve, de a bevallás még nincs beadva (egy csomóan ma adják be, tehát előírás még nincs, de a befizetés már megtörtént). ÉS mindenkinek túlfizetése van, emiatt is, negyedéves szja-előlegek miatt is...

2022. okt. 12. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.