Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Számíthatok arra a pénzre?

Számíthatok arra a pénzre?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok 25 éves koromig adómentes.Holnap kezdek egy vállalkozónál mint segéd.Kérdezte a bérigényem,mondtam napi 12 ezer ft.Csak pár hónapról lenne szó.Viszont utána jutott eszembe hogy adómentes vagyok.Itt előforul hogy megkapom a 12 ezret és ő elrakja zsebre az adómentesség után járó pénzem?
2022. okt. 5. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Nem adómentesség van, hanem adókedvezmény

2. Nem kapod meg a bruttódat nettóban, mert TB járulékot fizetni kell

3. Napi bruttó 12 ezer az nettó 9780 ha beleszámoljuk az SZJA kedvezményt

4. Az számít, hogy a szerződéseden milyen összeg szerepel. Ha ott bruttó 12 ezer van, akkor nem tud semmit zsebre tenni.

2022. okt. 5. 21:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Netto 12.000 Ft
2022. okt. 5. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát nettóban soha nem állapodunk meg, csak bruttóban, de már most megmondom, hogy semmilyen kedvezményed nem lesz, mert feketén fog alkalmazni...
2022. okt. 5. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha hivatalosan foglalkoztat 12 ezerért (bruttóban szokás ezt megadni), akkor nyilván figyelembe kell vennie a törvényben foglaltakat, tehát az adókedvezményed is.

Ha nem hivatalosan foglalkoztat, akkor értelmetlen azon szorongani, hogy "elteszi" vagy sem azt az összeget, mert Neked 12 ezret fog fizetni készpénzben óránként függetlenül attól, hogy milyen kedvezményekre lennél egyébként jogosult.

2022. okt. 7. 04:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!