NAV mért nem ellenőrzi az ilyesfajta adóscsalásokat, mikor az éttermi dolgozók ott éttermi kaját esznek?
Figyelt kérdés
Ráadásul a hirdetésekbe is beleírják hogy napi egyszeri étkeztetést biztosítva van. Ugye minden nem pénzbeli juttatás adóköteles, az étel is, 46,5% repiadót kell rá fizetni. A konyhásnénikről meg ne is beszéljünk akik hordószámra hordják haza az ételt. De a gyrosonál is szoktam látni hogy a kiszolgáló csinál magának egy gyrost és megeszi. Ha én fizetem az adókat és a törvényt meg betartom, mástól is ezt várnám el.2022. okt. 4. 11:24
1/19 anonim válasza:
Fordulj bátran a Gestapo-hoz. Honnan veszed, hogy ezek törvénytelen dolgok? Mi? A reprezentációs adó meg nem is az alkalmazottakra vonatkozik.
2/19 anonim válasza:
Nofene! Vissza akarod könyörögni magad az ÁVH-hoz?
3/19 anonim válasza:
Honnan veszed hogy a munkáltato aki szerzodesben is kikoti hogy napi 1 étkezés biztositva(szerintem kötelesek is adni ilyet az éttermek), azok nem fizetnének adót?
4/19 anonim válasza:
1. vótmá
2. fölösleges szőrszálhasogatás
5/19 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy ez nincs megadózva?
6/19 anonim válasza:
Egy étteremben még azért is adózni kell ha zene megy a háttérben. Szerintem ezt is fizetik. Meg a napi 1 melegeteladót is.
Mert megbüntetnék őket munt a huzat. Ha adókat is csalnak, biztos hogy nem ilyen piti adókat csalnak le hanem sokkal nagyobbat. Én vendégátverésekről tudok nagyon keményen.
7/19 anonim válasza:
Simán lehet "cafeteria" keretében, természetbeni juttatás.
A kérdező túlgondolja...
8/19 Koplárovics Béci válasza:
Hol húznád meg a határt az adócsalás és a minőségellenőrzés között?
10/19 anonim válasza:
A fideszes krumpliosztáskor sem kellett adózni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!