Általányadó bevallásal kapcsolatban a 2258-as nyomtatványon hogyan lehet érvényesíteni a 80%-os költséghányadot?
Figyelt kérdés
Az űrlapon nem látom az erre utaló rubrikát.2022. szept. 30. 08:13
21/48 A kérdező kommentje:
Elnézést, túl fáradt vagyok, kicsit összezavarodtam,a kérdés akkor, hogy a 400ezer jövedelemből mentesítés címén 400 ezer megy le, így marad 0 Ft adóköteles jövedelem szeptember hónapra, viszont a Tb és szocho minimum összegét így is ki kell fizetni, mint annak a vállalkozónak is, akinek nincs szeptember havi jövedelme?
2022. okt. 5. 10:54
22/48 anonim válasza:
Ha főállású a vállalkozás, akkor igen.
23/48 A kérdező kommentje:
Igen, főállású, tehát akkor a Tb szeptemberre a fenti paraméterekkel 37.000.Ft, a Szocho meg 29.100.-Ft a 2 milliós bevételre, ha jól számolok.
2022. okt. 5. 11:04
25/48 A kérdező kommentje:
A bilingo kalkulátora ugyanezekkel a paraméterekke, szintén 37.000-ret hoz ki Tb-re, a Szocho jön ki 29.250.-re, tehát 150 Ft a tévedés?
2022. okt. 6. 02:32
26/48 anonim válasza:
Így van. Szépen lassan csak összejön ez a bevallás :D
De nem csak az adóknak, hanem az adóalapoknak is stimmelni kell majd.
27/48 A kérdező kommentje:
Mivel kevés számlát adok ki, nem lesz gond vele remélhetőleg.
2022. okt. 6. 04:25
28/48 A kérdező kommentje:
Még egy fontos kérdés:
Volt Katásként minden opciót át akartam tekinteni, ezért még nem jelentkeztem be általányadóra. Ha csak október 31.-én jelentkezek be legkésőbb általányadóra, elég aznap beküldeni a szeptemberi bevallást (19 nap csúszással)?
Mivel ez egy buborék időszak az október 31.-i választási lehetőség miatt nem látom értelmét, hogy aki még nem tért át általányadóra, addig a VSUJA szerint adjon be bevallást. Emiatt a csúszás miatt büntet e a NAV?
2022. okt. 6. 04:30
29/48 A kérdező kommentje:
jav: VSZJA
2022. okt. 6. 04:31
30/48 anonim válasza:
Mivel mindkét adózási mód szerint kötelező ez a bevallás (ahogy a 1041 is az volt), ezért irreleváns, hogy melyiket és mikor választod, ennek 12-ig be kell mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!