Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi a maximális összeg,...

Mennyi a maximális összeg, amit követelhetnek tb tartozás gyanánt?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy 5 évre visszamenőleg követelhetik. Valaki azt írta, kamatot is számolnak rá. Akkor így mennyi a max forint, amit kérhetnek?

2022. szept. 20. 21:37
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
70%

50: A kgfb-t is kell fizetned akkor is, ha egyetlen balesetet sem okoztál...

Azt hiszem, nem vagy tisztában a biztosítás mibenlétét illetően....

2022. okt. 11. 09:43
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

"Mert nekem is fél millió van visstamenőleg úgy hogy soha nem láttam egy orvost sem. Sőt itthon sem voltam."

Ez Magyarországon úgy néz ki, hogy ha külföldön biztosított leszel, akkor annak létrejöttét 15 napon belül be kell jelenteni itthon a NEAK-nak, és akkor nem keletkezik tartozásod. :)

A bejelentőlap neve: NEU.70

Most sem késő...

[link]

2022. okt. 11. 16:58
 53/60 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem azt az összeget követelik vissza, amilyen értékű eü ellátást vettél igénybe.
2022. okt. 20. 21:42
 54/60 anonim ***** válasza:
70%
De legegyszerűbb és leghatékonyabb a társadalombiztosítónál érdeklődni, vagy az APEH-nél.
2022. okt. 20. 21:44
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
53: azt IS, de be kell fizetni az elmaradt járulékot is! A minimumot, ami most havi 8400/hó.
2022. okt. 21. 09:49
 56/60 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem értem. 5 év alatt egyszer sem volt semmilyen orvosnál? Én mikor befejeztem a nappali sulit és nem volt még munkahelyem, még nem fizettem magam után a tb-t, és orvosnál voltam, mindig mondta az orvos, hogy pirosan vagyok a rendszerben, mindig adott egy papírt, hogy hogy tudom intézni. Később küldte is a NAV a felszólítást, részletekben fizettem vissza.

Nem lehet, hogy a tesód férje fizeti neki havonta? Ha biztosítottnak mutatja a rendszer, akkor csak ezt tudom elképzelni .

2022. okt. 21. 10:12
 57/60 anonim ***** válasza:
Jobb nem húzni halasztani az ilyet, mert nekem 192.000-nél behajtották. Nem volt munkám egy ideig, mivel költöztünk és a tb csekkekkel nem foglalkoztam sajnos és most így jártam. A fizetésemből le vonták bár időközben én kértem részletfizetést csak elkerülte egymást a végrehajtás és a kérelmem így most vissza utalják a pénzt és fizetem 16.000ft-ossával. Részletfizetést 1 millió alatt lehet igényelni. Szóval nem tudom kinél mennyi a maximum míg nem hajták be, de kamatozik is igen meg ugye minden alkalommal amikor jön felszólítási levél tesznek rá késedelmi díjat is plusz ha behajtják az is plusz 5000 ft.
2023. máj. 17. 11:05
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

"Részletfizetést 1 millió alatt lehet igényelni."

Felette is. 1 millió alatti hátraléknál létezik az egyszerűbb, az AUTOMATIKUS részletfizetés. De van mellette a hagyományos is, amit bármilyen összegű tartozásra be lehet nyújtani.

"Szóval nem tudom kinél mennyi a maximum míg nem hajták be,"

10 ezer forint alatt nem indítanak végrehajtást, csak fizetési felszólítást küldenek ki. 10.001 és 100 ezer közötti összegnél csak inkasszó vagy/és jövedelem-letiltás mehet.

100.001 forinttól "totális" végrehajtás van.

"de kamatozik is"

Nem kamatozik, hanem késedelmi pótlékot számítanak fel utána. Kamatot befektetésre fizetnek. :)

"meg ugye minden alkalommal amikor jön felszólítási levél tesznek rá késedelmi díjat"

Ilyen nincs.

"is plusz ha behajtják az is plusz 5000 ft."

A végrehajtásnak vannak költségei, amit jogszabály határoz meg. Ez minimum egyszeri 5 ezer forint, majd utána minden egyes végrehajtási cselekmény esetén további 5 ezer forint. Lefoglalják az ingatlanod + 5 ezer költség, letiltják a fizetésed + 5 ezer költség, helyszíni eljárást folytatnak le + 5 ezer költség és így tovább...

2023. máj. 18. 04:21
 59/60 anonim ***** válasza:
53%

Ezen nincs mit meglepődni, a bűnözők irányította fideszisztánban nagy nemzeti sport a csórókon, munkanélkülieken, beteg rászorulókon bevasalni minden vélt vagy valós tartozást, miközben a politikusok meg a vállalkozó haverjaik százmilliárdokat lopkodnak el napi szinten.

Ha a NAV-nak olyan égető nagy szüksége lenne arra a pártízezer forintra, akkor mondjuk el tudnák venni valamelyik adómentes semmiházi ingyenélő focistától, vagy multimilliárdos vállalkozótól, akinek fel se tűnne. De nem, inkább a munkanélküli, beteg, éhhalál határán táncoló embereket fenyegetik meg kamatoztatják folyamatosan, mert ugye a csóró könnyebben kifizet 10-20-50-100 ezer forintot, ami sokszor több mint a teljes vagyona, mint Mészáros Lőrinc akinek ezermilliárd forintja van, ugyebár, fidesz logika.

2023. dec. 4. 14:07
 60/60 anonim ***** válasza:
51%

"Ha a NAV-nak olyan égető nagy szüksége lenne arra a pártízezer forintra"

Kezdjük ott, hogy nem a NAV-nak van erre szüksége, hanem a kormánynak, ugyanis ők hozzák a törvényeket, nem pedig a NAV.

2023. dec. 5. 17:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!