Hogy lehet megelőzni hogy a szennyviz szippantó autó sofőrje ne faragjon le a napi bevételből?
Ezt a kérdést csak én tettem fel titokban, mert foglalkoztat az egész dolog hogy még is hogyan lenne. :)
Egy kisebb cégben dolgozom egy irodában és a cégünknek tervben van egy szennyviz szippantó teherautót venni.
Egy sofőrt venne fel a cég aki a szippantóval járná a környéket kb. 8 településre privát helyekre, pontosabban családi házakhoz.
Lenne neki céges mobil amire a bejövő hivások érkeznének, már mint a konkrét napi munkák napi 8 óra munkaidőben. A sofőr kezelné a napi befolyó bevételt, mert kézbe kapná a pénzt és itt jön a probléma.
Hogyan lehetne ezt megelőzni hogy ne faragjon le a bevételből?
Csak egy példa. Mondjuk 30 ezer Ft a munka amit kézbe kapott, de 20 ezer Ft-ot ir majd be hogy ennyi volt a munka, 10 ezer Ft-t zsebre rakott és majdnem minden munkánál megteheti ezt.
Mert „néha” előfordul ill. gyakran majd hogy nem ad számlát mert igy jó mindenkinek, nekünk és a privát nem céges megrendelőnek.
Ha céghez megy az autó szippantani ott már számlát adna.
2: A nyomkövető még nem oldja meg a készpénz eltünését, de persze lesz az is benne.
4: Ez igaz mert a teherautó viszi a cuccot kiüriteni magából egy szennyvízgyűjtő telepre, ahol mindig adnak papirt hogy hány m3 volt kiengedve, amit az irodában leadja majd a sofőr a nap végén és utána lehet számolni a bevételekkel hogy mennyire stimmel.
Erre nem gondoltam. :)
Mérős szippantócső kell. Azaz méri, hogy mennyit szippant. Azt össze kell hasonlítani a leadottal és máris egyenesben van.
A nagyobb probléma az, hogy mennyi pénzt fog keresni. Mivel úgy tűnik minden szippantós zsebre dolgozik, nem igazán fogtok éhbérért embert találni, mert hiányozni fog neki a fekete bevétel. Mennyiségi alapú bérezés kell, illetve annyit kell(ene) kapnia, amennyiért nem feketén is megéri neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!