Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Katás vagyok, viszont átalányr...

Katás vagyok, viszont átalányra térek át, mit írjak a számlára?

Figyelt kérdés

Feltüntessem a számlán akkor hogy Kisadózó vagyok? Mert jogilag igen, az más kérdés hogy visszamenőleg az augusztus számlái nem katásan fognak adózni.

Gondolom hogy az a helyes hogy feltüntetem, nem fog mindenki utánajárni ilyen kis apróságnak és a NAV se emiatt fog csesztetni, de biztos ami biztos.

2022. szept. 13. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Szeptember 1-től nem kötelező tartalmi elem a "Kisadózó" felirat a számlán, így nem kell feltüntetned.
2022. szept. 13. 23:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem. Időutazol? KATA-sként Aug 31-ig lehetett számlázni. Azokra rá kellett írni.

Szept 1 óta nem kell ráírni átalányadózóként.

2022. szept. 13. 23:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Mitől lennél jogilag kisadózó?
2022. szept. 14. 05:49
 4/8 A kérdező kommentje:

"Az új kata szerinti adóalanyiság választására nem vagy jogosult, vagy azt nem szeretnéd választani, 2022.

augusztus 31-én a régi katát alkalmazó egyéni vállalkozó az átalányadózás választását a 2022. adóévre vonatkozóan 2022. október 31-éig jelentheti be."

Eddig katás voltam. Átalányadózó leszek, csak még nem jelentettem be. Ha majd bejelentem akkor értelmezésem szerint a szeptember már átalányadós tárgyhónapnak számít.

Kiállítottam néhány számlát szeptemberben, módósítsam őket úgy, hogy levegyem róluk a kisadózó feltüntetést?

2022. szept. 14. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Szeptemberben már csak személyeknek tudsz számlázni KATA-sként, ezt ugye tudod?
2022. szept. 14. 12:53
 6/8 A kérdező kommentje:

És ha augusztus 31-i teljesítési időpontról van szó? (Ez volt az eredeti terv, csak a partnerrel vita volt) Technikailag az a számla úgy helyes lenne, hiába utólag állítom ki. Mert abban az időpontban jogszerűen katás voltam, hiába van utólag kiállítva.

Vagy intézzem el annyival hogy leveszem a szeptemberi számlákról a kisadózó jelölést és tudjam le ennyivel inkább?

2022. szept. 14. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem állíthatsz ki Szeptemberi dátummal semmit ami KATA-s és nem magánszemélynek készül. Pont.
2022. szept. 14. 23:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi <3
2022. szept. 16. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!