Katás vagyok, viszont átalányra térek át, mit írjak a számlára?
Feltüntessem a számlán akkor hogy Kisadózó vagyok? Mert jogilag igen, az más kérdés hogy visszamenőleg az augusztus számlái nem katásan fognak adózni.
Gondolom hogy az a helyes hogy feltüntetem, nem fog mindenki utánajárni ilyen kis apróságnak és a NAV se emiatt fog csesztetni, de biztos ami biztos.
Nem értem. Időutazol? KATA-sként Aug 31-ig lehetett számlázni. Azokra rá kellett írni.
Szept 1 óta nem kell ráírni átalányadózóként.
"Az új kata szerinti adóalanyiság választására nem vagy jogosult, vagy azt nem szeretnéd választani, 2022.
augusztus 31-én a régi katát alkalmazó egyéni vállalkozó az átalányadózás választását a 2022. adóévre vonatkozóan 2022. október 31-éig jelentheti be."
Eddig katás voltam. Átalányadózó leszek, csak még nem jelentettem be. Ha majd bejelentem akkor értelmezésem szerint a szeptember már átalányadós tárgyhónapnak számít.
Kiállítottam néhány számlát szeptemberben, módósítsam őket úgy, hogy levegyem róluk a kisadózó feltüntetést?
És ha augusztus 31-i teljesítési időpontról van szó? (Ez volt az eredeti terv, csak a partnerrel vita volt) Technikailag az a számla úgy helyes lenne, hiába utólag állítom ki. Mert abban az időpontban jogszerűen katás voltam, hiába van utólag kiállítva.
Vagy intézzem el annyival hogy leveszem a szeptemberi számlákról a kisadózó jelölést és tudjam le ennyivel inkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!