Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Katáról átalány adóra így...

Katáról átalány adóra így lehetséges?

Figyelt kérdés
Minap kaptam ügyfélkapumra levelet a NAVtól,befogadó nyilatkozatot.Könyvelő mondta,hogy átrakott az új katába.Egy szót nem beszéltünk,hogy mik a terveim és hogyan......Marhára ideges vagyok,mert szerettem volna átalányadózni.Ilyenkor már jól sejtem,hogy nulla esélyem van már idén váltani?

2022. szept. 6. 11:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én még mindig nem értem, hogy ezért miért akarod az átalányt választani, de a te dolgod természetesen.
2022. szept. 6. 13:11
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Te szerencsétlen, ha katás lettél, akkor nyilván főállású vagy. Az megvan, hogy így a kata olcsóbb?

Mi a pcsömet akarsz az átalányadóval???

2022. szept. 6. 13:26
 13/19 A kérdező kommentje:

te szerencsétlen.(ha már így fogalmazol)

1.:mindenki fix 50ezret fizet már az új katában

2.:van egyéb tevékenységi köröm is,ami végett lehet szeretnék átalányadózni.

azért amiért te szellemi toprongy vagy,más lehet több lábon szeretne állni

2022. szept. 6. 17:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem szellemi toprongy vagyok, hanem értem, amit beszélek, te meg nem igazán...

Azért fizet mindenki 50ezret, mert csak az lehet kisadózó, akinek nincs mellette semmi más. Nem társas vállalkozó, nincs heti 36 órát elérő munkaviszonya. Ha egy ilyen kilép a kata alól, akkor a minimum, amit átalányadózóként fizet, az 66.250 a mentes jövedelem eléréséig. Ez ugye több, mint a kata. Szóval főállásúként jobban jársz vele. Számláznál cégnek? Nagy cucc, akkor úgyis kiesel belőle.

Ha nem főállású vagy, akkor nem jelenthetett be kisadózónak.

Szóval teljesen érthetetlen a rizsád, mondd el világosan, mi a bajod.

2022. szept. 6. 17:11
 15/19 A kérdező kommentje:
ha taxizol mehetsz katasnak,de köszönöm a bölcsességedet.
2022. szept. 6. 17:58
 16/19 anonim ***** válasza:

taxisként is csak akkor mehetsz, ha főállású vagy. Ha van mellette más, nem lehetsz katás.

És taxisként is olcsóbb a kata, mint az átalány, még mindig.

2022. szept. 6. 18:31
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen tényleg,hogy eldontod helyettem meg mindig, hogy a vallalkozasom miből épüljön fel

Elég lett volna,ha a kérdésre válaszolsz.

Azt,hogy miből és hogy élek,azt egyellore szeretném eldönteni én,hacsak nem adsz bele a rezsimbe.

2022. szept. 7. 00:40
 18/19 anonim ***** válasza:
Mondd már meg, mi a bajod azzal, hogy az olcsóbb megoldás lett a befutó... Mert nem világos. Rezsire kell a pénz? Szuper, mert katásként több pénzed marad rá. Próbáld már meg elmondani, mi a bajod a katával (és innen is részvétem annak, aki elvállal...)
2022. szept. 7. 04:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy szót nem beszéltünk,hogy mik a terveim és hogyan.....

Drága könyvelőmmel beszélgettem,hogy mik a terveim

Most akkor melyik?

2022. szept. 7. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!