Pénzügyi teljesítést lehet-e (szabályos-e) pl. 2 részletben ütemezetten kérni/kapni (egyetlen számla alapján) ?
1/2 Mi a mindegy ? ( adózásilag biztos hogy nem mindegy tb és szochó szempontjából)
2/2 Ez biztosan jó válasz valamilyen kérdésre, de nem ezt kérdeztem. (Egyéni vállalkozóként tudom hogy a pénzforgalom számít.)
A kérdés továbbra is az hogy muszáj-e a 800e Ft-ot egyetlen havi bevallásba tenni, vagy szétszedhetem 2 hónapra (400e - 400e), ha el tudom érni hogy az utalás ne egyszerre egyösszegben, hanem 2 egymást követő hónapban megfelezve jöjjön "pénzforgalmilag". Adózás szempontjából nem mindegy.
Azért kérdezek mert nincs könyvelőm. Lehet szörnyűlködni.
Én tényleg minden válasznak örülök, de ha nem érted a kérdést nem kell mindenáron válaszolni. A kérdés az hogy szabályos-e a 2 részletbe szétbontva történő utalás (és az ennek megfelelő havi bevallások). Ennél egyszerűbben nem tudom feltenni a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!