Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Saját weboldalon hirdetés(?),...

Saját weboldalon hirdetés(?), affiliate link bevétel utáni adózás?

Figyelt kérdés

Bocs, az összes hasonló threadet átolvastam itt, plusz egy vagon internetes tartalmat, mégsem jutok egyről a kettőre. Sehol egy használható leírás, ami az én helyzetemre vonatkozna:

Főállású munka mellett, ingyenesen elérhető, hobbiból írt blognak havi 100-200 ezres bevétele van, szinte 100 százalékban dollárban, külföldről, EU-n kívülről. Bevételi formák:

1. adomány/microdonation (ha jól tudom ez adómentes és nem bejelentésköteles) - ~$200/hó

2. affiliate jutalék, - $200/hó

3. direkt hirdetés külföldi cégektől (USA, Kína) - nem adsense - eseti, ~$100/hó.

Dollárban, paypalra érkezik a pénz. Szeretnék jól aludni, fizetnék is adótanácsadónak, könyvelőnek, de most a kata-káoszban mindenki lepasszol.

Javaslatok? Legegyszerűbb vállalkozási forma ebben a helyzetbe? Optimális adózási forma?

2022. aug. 31. 10:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#9 - Jó lenne, de én nem tudok róla, hogy lenne :)

Az a vicc az egészben, hogy 1-2 éve minden kiállított számlát be kell küldeni a NAV-nak, tehát akár ők is meg tudnák csinálni a havi bevallást automatikusan, minden adatuk megvan.

De ezzel nem kívánják megkönnyíteni a kisvállalkozó dolgait.

Akinek tényleg csak egy kisebb mellékállása van max évi 2-3 millió, annak az adó maga nem akkora szívás, de a hozzá tartozó adminisztráció az tényleg agyrém.

2022. aug. 31. 14:08
 12/13 A kérdező kommentje:
Ezen dobom el az agyam, hogy a könyvelési költség megjelenésével gyakorlatilag egy extra adót kap a nyakába az ember tök fölöslegesen. Nálam kitermeli már a honlap, de lenne legalább könyvelő! :D De mi van azzal a rakás emberrel, akik csak pár ezer forintot csinálnak havonta egyébként pofonegyszerű adsense, youtube, affiliate link "business modellel"? Hiába adómentes 2 millióig, amikor maga az adminisztráció ellehetetleníti az egészet -- mármint ha eszükbe jut bevallani.
2022. aug. 31. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:

#12 - Eseti bevételnél lehetsz adószámos magánszemély, de ahogy néztem az eléggé szürke zóna, gumaszabályokkal.

Gondolom általában van egy minimális kifizetési összeg, tehát mondjuk évente 1x beesik 20ezer forint.

Ilyen összegnél a legegyszerűbb, ha be se vallja az ember. :)

Ez van. Szerintem is a legjobb ha az embernek/családjának már van egy vállalkozása, amellé oda lehet csapni bármikor +1 tevékenységet. Általában nehezebb 0-ről az 1-ig eljutni, mint 10-ről a 15-ig :)

2022. aug. 31. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!