Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » EBay-es affiliate linkek után...

EBay-es affiliate linkek után keletkező bevételt hogyan kell leadózni?

Figyelt kérdés

Alapból is KATA-s EV vagyok, de őszintén szólva nem tudom, hogy ezután hogy kell adózni? Effektíve nem adok el semmit, csak az én linkemen keresztül vásárolnak mások.

Mi lehet magának a tételnek a megnevezése? Illetve a számlát ilyenkor kinek a nevére állítom ki, az eBay-nek? (gondolom, hát ki másnak)

Nagyjából nulla infót találtam erről, érdekelne, hogy van-e valakinek valami személyes tapasztalata erről.

2022. ápr. 15. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a könyvelőd nem tudta erre a választ, akkor ideje másikat keresned.
2022. ápr. 15. 17:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Írtam valahol ilyet? Nem kérdeztem meg a könyvelőm.
2022. ápr. 15. 18:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
akkor itt az ideje.
2022. ápr. 15. 18:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Fura is. Majd ha apámnak szívrohama lesz, én is a gyakorira írok kérdést, nem szakember segítségét kérem.
2022. ápr. 15. 18:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Az "apám szívrohama" illetve egy elméleti kérdés között rohadt nagy diffi van. Gondoltam nem a könyvelőmet fogom macerálni mindenféle kérdéssel, hanem itt van a gyakori, itt van ez a rovat, de nyilván mint mindig, itt sem sikerül a funkcionális analfabétáknak válaszolni egy kérdésre.

Persze ilyenkor lehet jönni, hogy ki a hülye: az aki ilyet kérdez és effektíve tudatlan, vagy az aki nem tud válaszolni? Elárulom, hogy ez egy kérdezz-felelek oldal. Én kérdeztem, ahogy ez rendeltetésszerű. Te válaszoltál, de nem a kérdésemre. Akkor ki most itt a fogalmatlan...?

2022. ápr. 16. 01:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted életszerű az, hogy ha fizetsz egy szakembert, akkor nem tőle kérdezel, hanem egy anonim (nem is szakmabeli) oldalon, ahol bárki adhat mindenféle tanácsot? Nyilván mind tudjuk ennek a miértjére a választ :)

A sértegetéssel nálam semmire nem mész, azt vallom, hogy egy bizonyos szint felett nem süllyedek egy bizonyos szint alá. A szintet pedig meghúztad azzal, hogy egy egyszerű google keresést sem tudtál érdemben végrehajtani, inkább ide írtad ki a kérdésed.

2022. ápr. 16. 01:28
 7/9 A kérdező kommentje:

Remekül betanultad a "bizonyos szint" dumát, én is ezzel nyugtatnám magam a helyedben. :)

A google keresés nyilván pipa, az az első mindig. Aztán a gyakori. Aztán 10-ből 9x ilyen közléskényszeres keserű emberekbe botlik az ember, de hát ez a magyar valóság.

A könyvelő és az adótanácsadó között van némi különbség. A könyvelőm utánanéz dolgoknak, de mivel így is rohadt sok a dolga (áfa bevallások, negyedéves OSS bevallás, stb.) nem fogom macerálni egy elméleti kérdéssel is még, mert így is a töke kivan velem, elég bonyolult a cégem könyvelése. Mindegy, nem is tudom minek magyarázkodom. :D Gondolsz amit akarsz. Minden jót!

2022. ápr. 17. 03:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolok igen. Mivel ez nem egy túl bonyolult könyvelési kérdés, ezért még áfabevalláskor is lehet a könyvelődnek 2 perce, hogy egy mailt megírjon. De ha nem is ő, akkor nem értem, hogy a google találati listában hogy nem találtad meg a választ erre. Mindegy, elengedtem :)
2022. ápr. 17. 07:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves Affiliate linkes, szerzel ezzel egyáltalán jövedelmet és mikor?

Ha a többiek a Te linkeddel vásárolnak, akkor ők kedvezményt kapnak, ebból nincs jövedelmed. HA mégis egy időszak után az ebay vagy németországi platform jóváír neked, akkor 2 eset van:

1.) akármilyen német lakcímmel regisztráltál, akkor amíg ez havi 700 EUR alatt marad, nem történik semmi.

Miért? Mert a lakcím miatt vélelmezi a német adóügyi illetőséget és ha minden hónapban max 700. eur keresnél, akkor is a Freibetrag alatt vagy, azaz nem kell adóznod utána

2.) ha ezt túlléped (és itt csak a banki utalás számít, az ebay kleinanzeige és egyéb személyes találkozás és fizetéses oldalak nem), akkor név cím és bankszámlát jelent a német adóhivatalnak. Hogy ők foglalkoznak-e ezzel, az szerintem kb. hely és összegfüggő. A területi elv szerint a gazdag helyeken hagyják, a szegényebb Bundesland lehet, hogy bekérne tőled egy adóbevallást, ha egyáltalán megtalálna a rendszerébe.

3.) a második eset, ha nincs német lakcímed. Itt az amazon, mint piactér és lehet, hogy lassan más platform szolgáltatók is, köteleznek egy hivatalos regisztrációra, azaz vagy német adószámot adsz meg, vagy eu-s nemzetközi adóazonosítót - USt-ID. ELVILEG utána jelentenek országok között.

DE légy nyugodt, a németek nem lőnek ágyuval verébre. AZaz amít a bevételed ÁFA tartalma 19% nem igazán éri el a 10.000 EUR-t, addig nem foglalkoznak veled.

Úgyhogy ha nemzetközi szinten mozogsz, akkor először keresd meg azt a 15-20 ezer EUR-t és utána mi megcsináljuk a német ill. magyar adóbevallásod.

taxnet-ug.com

Üdv

Éva

2022. ápr. 17. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!