Nem értem, hogyan kereshetek ilyen keveset? Ez normális, vagy csak én látom rosszul?
Figyelt kérdés
Havi bérem kb. nettó 58-60 ezer Ft körül mozog, ennél többet sosem kapok. Napi 8 órában, bejelentve, egy műszakos beosztásban dolgozok. A bérpapír szerint jár az adójóváírás, ami 15.000 forint. Ha tévedésből nem kértem volna, akkor csak 43-45 ezer forint lenne a havi fizetésem. (eben belegondolni is szörnyű) Lehetséges hogy csak ilyen keveset keressek az adójóváírással együtt??Hiszen a minimálbér is kb. 73.000 forint. Valaki tudna erre magyarázatot adni, mielőtt elkezdeném verni az asztalt a cégnél? Köszönöm2010. szept. 24. 18:23
1/8 anonim válasza:
Ha a havi bruttód 73500, akkor amit kézhez kapsz belőle, az 60236 Ft. Nézd meg ezt az oldalt: [link]
4/8 anonim válasza:
De müszak pótlékot is kellene kapnod.
5/8 anonim válasza:
egy műszakra miért járna műszakpótlék????
amúgy a bérpapírodon rajta van, hogy mire és mennyit vontak...mennyi a bruttó béred a munkaszerződés szerint?
6/8 anonim válasza:
Te jó ég, ennél még én is többet keresek diákmelóval.
7/8 A kérdező kommentje:
Munkaszerződés szerint bruttó 430 forintos órabérben dolgozok. Átlagosan 21 napot egy hónapban. Így jön ki kb. 70 valahányezer forint, amiből lejön az adó. és készhez kapok kb. 58at. Na de ebben már benne van az adójóváírás is? Az azért elég durva lenne.
2010. szept. 24. 23:18
8/8 anonim válasza:
Benne bizony. A minimálbér után sajnos ennyi a nettó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!