Onlyfans-en kell adózni?
Most olvastam utána, hogy adózni szoktak. De hogyan? Bemennek valahova ahol elintézik, hogy saját vállalkozás az Of. ?
Nem értem teljesen az egészet.
Én azt hittem csak annyi az egész, hogy feltöltöm a képet aztán helló. Hogy működik ez?
A NAV nem "figyeli" magánszemélyek számláit, az utalások nem a NAV-on keresztül érkeznek be.
A banknak adatot kell szolgáltatnia megkeresésre, konkrét számláról, konkrét ügyben. Olyan nincs, hogy általánosságban adatokat kérjenek pl. X egyenleg feletti számlákról.
Illetve van olyan is, hogy gyanús tranzakciókról a banknak jelentést kell tennie a "pénzmosás és terrorizmus támogatása" megakadályozása miatt. De az, hogy egy cégtől átutalás érkezik egy magánszemély számlájára, az önmagában még nem ez a kategória.
Ha az illető esetleg továbbutalja Szíriába, na arra már lehet, hogy felkapnák a fejüket.
A "folyamatos pénzmozgás" így, ebben a formában, meg külünösen ilyen párszázezres összegekben nem olyan esemény, amit jelentgetnének.
Az adóelkerülés nem egyenlő a pénzmosással, és nem is a bank dolga azután nyomozni, hogy a beérkező összegek után adóznak-e, kell-e adózni.
Itt van egy kis olvasmány, például milyen szokatlan tranzakciók kelthetnek gyanút:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!