Hogyan tudnám eladni a termékem?
Figyelt kérdés
Magánszemélyként hozzájutottam néhány társasjátékhoz nagy tételben (kb. 300 darab összesen). Hogyan tudnám eladni ezeket úgy, hogy teljesen tiszta legyen. Ehhez vállalkozást kell indítanom, vagy van más megoldás?2022. aug. 17. 10:18
1/10 anonim válasza:
Facebookos társasjáték eladó csoportok.
2/10 anonim válasza:
Évi 600 ezerig adómentes az ingóságok értékesítése.
3/10 A kérdező kommentje:
Ez esetben nem számít, hogy azért vettem, hogy utána eladjam?
2022. aug. 17. 11:47
4/10 A kérdező kommentje:
Illetve, hogy ha sok időbe telik, mire eladom mindet, akkor sokáig kell hirdetnem, tehát így nem számít tartós értékesítésnek?
2022. aug. 17. 11:49
5/10 A kérdező kommentje:
Nem teljesen ismerem az erre irányuló jogszabályokat és ebben szeretnék segítséget kérni.
2022. aug. 17. 11:50
6/10 anonim válasza:
Oké, viszont vedd figyelembe, hogy a társasjátékos közösség nem hülye :) hamisítványt nem fogsz tudni eladni és a piaci árnak max 80%-áért vennék meg bontatlanul.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem is nézem hülyének őket :). Éppen ezért nem is tervezem drágán adni a játékokat. Egy bolti áron 6000-8500 forintos játékot tervezek 1500-2500 forintos áron adni bontatlanul. Így azt hiszem vevőt is találok rá és senki nem jár rosszul. Azt pedig, hogy hamisítvány lenne nem hinném, de nem értek hozzá.
2022. aug. 17. 12:11
8/10 A kérdező kommentje:
Egyébként egy elég népszerű játékról van szó és nem hinném, hogy a gyerekek, vagy a család amúgyis az engedélyszámmal (vagy nem tudom mi van egy társasjátékon) foglalkozna ha pl. karácsonyra kapják.
2022. aug. 17. 12:13
9/10 anonim válasza:
Ha esetleg van listád a játékokról én szívesen ránéznék, hátha van olyan ami nekem is kívánságlistás.
Viszont egyébként ha tényleg ilyen olcsón adod nincs értelme azzal vacakolni, hogy bevétel vagy adózás szempontjából hogy jogszerű. Szimplán eladod az értékeidet úgy mint mindenki más marketplacen.
10/10 A kérdező kommentje:
Persze, csak a nagy tétel, meg a valószínüleg hosszabb ideig tartó árusítás miatt kérdeztem. Nem szeretnék összetűzésbe kerülni az adóhatósággal a tudatlanságom miatt :).
2022. aug. 17. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!