Egy lak címen kell szerepelni az apukának meg a gyereknek ha vissza akarjuk kapni év végén az adó pénzt? és ha van olyan hogy 6 éve neveli a fiam de nem az ő nevén van rá is meg kapná az adó pénzt?
Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 07:55
2/4 anonim válasza:
Első, én is nehezen értem, de szerintem az SZJA-visszatérítés lehet az az "adó pénz".
3/4 anonim válasza:
Nem kaptok vissza semmilyen “adó pénzt”
4/4 anonim válasza:
"Egy lak címen kell szerepelni az apukának meg a gyereknek ha vissza akarjuk kapni év végén az adó pénzt"
Nincs ilyen feltétel kikötve. Akkor jár a családi kedvezmény alapból, ha családi pótlékra is jogosult lenne a gyermek után. A családi pótlékra jogosultság általános alapfeltétele pedig az, hogy a saját háztartásában nevelje.
Ha ez megvalósul, akkor jogosult rá.
"ha van olyan hogy 6 éve neveli a fiam de nem az ő nevén van rá is meg kapná az adó pénzt?"
Mivel a Te fiad után nem jogosult családi pótlékra (kivéve, ha a férjednek tudhatod), ezért Ő csak év végén, mint jogosultnak nem minősülő érvényesíthet vele kapcsolatban családi kedvezményt, ha Te nem tudtál, vagy csak részben tudtál érvényesíteni. Tehát helyetted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!