Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a teendő ha egy háznak a...

Mi a teendő ha egy háznak a felbecsült értéke magasabb mint az eladási értéke?

Figyelt kérdés

Örököltem egy háznak egy bizonyos hányadát, ami épp eladás alatt van, tehát a folyamat közepébe csöppentem bele.

Amit kaptam hagyatéki papírt ott magasabb összeg van feltüntetve mint amennyiért eladás alatt van és ugye mivel az eladás folyamatban van az első részlet már ki lett fizetve az előző tulajnak amit természetesen el is költött. Tehát én kb fele összeghez jutok hozzá mint ami a papíromon szerepel.

Ilyenkor lehet valamit tenni, hogy ne kelljen adóznom az után amit meg se örököltem?

2022. júl. 26. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyereseged se lesz...
2022. júl. 26. 18:00
 2/3 A kérdező kommentje:

hát nem igazán lesz valami sok

Csak érdekelne hogy ilyenkor mi történik?

Lehet ezt így egyáltalán?

2022. júl. 26. 18:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Az örökölt ingatlan értékesítése esetén adóköteles jövedelem a bevételnek az a része lesz, amely meghaladja a hagyatéki leltárban megjelölt értéket.

Ha örökösödési illetéket kell fizetned utána, akkor az örökösödési illeték alapját.

Példa:

Örököltél egy ingatlanrészt, amelynek a hagyatéki leltár szerinti értéke 6 millió forint. Eladod 5 millióért. Nincs adózatlan jövedelmed, mivel alacsonyabb összegért adtad el, mint amennyiért örökölted. Bevallani sem kell vele kapcsolatban semmit.

"Ilyenkor lehet valamit tenni, hogy ne kelljen adóznom az után amit meg se örököltem?"

Amit meg se örököltél, ahhoz Neked semmi közöd, hiszen az nem kerül/került a tulajdonodba. Nem is adhatod el, ami nem a Tied. Miért akarsz azzal foglalkozni, ami nem a Te tulajdonod? Miért kéne Neked adóznod olyan dolog után, amihez semmi közöd?

2022. júl. 26. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!