HIPA kettéosztása? Mi a teendő, ha év közben változott a székhelyem?
Igen, ahány településen jelen vagy, annyi bevallást kell adni, kitöltve a megosztásos lapját is a bevallásnak.
Idéntől egyszerűsödött a bevallás sémája, elég lesz csak egy bevallás és annak a pótlapjai lesznek önkormányzatonként.
Köszönöm!
Elnézést, hogy még kérdezek, de eddig mindig megoldottam egyedül, ezt nem szeretném elrontani.
Jól értem, hogy ha B településre adom be, ahol csak júniustól voltam év végégi, akkor a bevallás időszakának ezt kell beírnom.
Az árbevétel is csak az, amit már az új székhelyen számláztam?
A megosztás módja is kérdéses, mert eddig józan paraszt ésszel azt gondoltam, hogy egyszerűen összegzem, hogy A telephelyen mennyi számlát állítottam ki, majd júniustól B telephelyen mennyi számlát állítottam ki. (párhuzamos sosem volt a tevékenységem, telephelyem sincs, csak eladtam a régi lakást, és újba költöztem).
Munkaerőt nem foglalkoztatok, kata szerint adózom, a bevételem csekély volt.
Így melyik megosztást választhatom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!