Mennyi lesz a kATA-sok nyugdíja ??
3, annyi? Azt elviszi az infláció.
Inflációs időkben félretenni, pént gyüjtögetni baromság. (Példa erre az aki gyűjtögette a pengőt, ami végül tényleg annyit sem ért, hogy érdemes volt vele valagat törölni mert a wc papír többet ért.)
Infláció esetén befektetni érdemes értékálló dolgokba. Egy ház, egy lakás.. Az akkor is ott lesz ha a pénzed elinflálodik. Azt akkor is ki lehet adni azon az áron, amibe később fog kerülni pl kiadó albérlet, vagy vendégház.
2esnek. A te válaszod értelmetlen,vagy magad is az vagy.
Vannak elméleti kérdések is.
Közben azért utána néztem. 1 KATA-snak 80 évet kellene dolgozni,hogy 0.54 szorzóval meglegyen a 42.
Az 50 000 huffos KATA ,az 200 000 ny. alap.
Tehát 80 év után .max 100 000 huf a nyugdíj.
Na .,most tüntessetek.
Az gondolom eszedbe se jutott, hogy a magasabb bevétel épp azt tehette többek közt lehetővé, hogy gondoskodjon magának az ember értelmes nyugdíjról. Sokan tettünk félre erre a célra.
Aki most itt döngeti a mellkasát, hogy neki bezzeg alkalmazottként lesz fasza nyugdíja, annak azért javaslom, hogy nézze meg, milyen ütemben emelkedik a nyugdíjkorhatár, mennyi aktív korú ember tart el mennyi nyugdíjast, és ez az arány hogyan alakul. Aztán gondolkodjon egy kicsit azon, hogy mennyi reális esély van arra, hogy nem fog még ~80 évesen is dolgozni, illetve, hogy amit kap majd az államtól nyugdíjként (ha él még akkor), az nem valami alamizsna lesz csak, ami semmire nem lesz elég. Mert ugye most is hatalmas összegek ám a nyugdíjak, amiből kényelmesen meg lehet élni. ohh, wait...
6os! te gondolom curvára utánanéztél. Már látlak magam előtt ,ahogy a sarkon fésű,selympapír.
Mindig szoktam dobni pár 100at.
Megengedhetem a nyugdíjamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!