Sokan miért vergődnek a KATA miatt miközben a megoldás egyszerű?
A különböző beszámlàzàstól kezdve a szlovák cégig rengeteg mód van ennek a kijátszására.
Aki ügyes megoldja.
10, kérlek, számold ki nekem mennyit kell fizessek az év maradék részére ha kb 3-600k a bevételem havonta főállás mellett!
Komolyan érdekelne. A könyvelőmmel értelemszerűen egyelőre ezt nem tudtam még megbeszélni.
600 ezer bevétel, minusz 40% költség az 360 ezer jövedelem. Erre van 18,5 + 13% járulék, azaz 113 ezer, plusz a 100 ezer fölötti részre 15% SZJA tehát 39.
A 600 ezer bevételre tehát összesen 152 ezret fizetsz, azaz 448 az adózott eredmény, ami 25,4% adót jelent. Ez ugyan több, mint a KATA, de azért nem olyan egetverően sok.
Persze ha a 600 ezret egy megrendelőnek számláztad, akkor ugye neki még 40% plusz adó volt, amit nemigen szeretnek a cégek, tehát még így is jobb lehet az egésznek a vége.
Mellesleg ha mellékállásban ilyen jól megy az üzlet, akkor miért nem szabadítod fel az idődet a főállásból?
Mert a főállásban többet keresek. De ha szerinted 127 ezer forint nem olyan sok, akkor fizesd be helyettem, és ne felejtsük el, hogy a könyvelőm is katás, tehát ő is árat emel.
Vagyis a kedves ügyfélnek kell emeljek, akinek ez nem fog tetszeni és bukom a teljes bevételt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!