Vagyonszerzési illeték kiszabása kb. mikorra történik meg?
Vettünk egy házat. Adásvétel után az ügyvéd a földhivatalhoz benyújtotta a szükséges papírokat.
Innentől számítva hozzávetőlegesen mikor várható, hogy a NAV kiszabja az illetéket? Jól tudom, hogy a készhezvételtől számított 15 nap áll rendelkezésre, hogy kifizessük?
Változó, a földhivatal esetleges túlterheltségétől is függ. A fiam márciusban vásárolt lakást, neki még nem küldték ki.
Én úgy tudom, hogy 30 napon belül kell befizetni, de majd biztosan jönnek nálam okosabbak.
30 nap a fizetési "haladék".
Én novemberben vettem lakást, még nem jött semmi. Telefonáltam, mondták, hogy folyamatban van, legyek türelmes, majd küldik, rengeteg az ügy, nem győzik.
Valószínűleg megyéje is válogatja. Hol több ügy van, hol kevesebb.
"hogy már hívtam őket, hogy nekem abba az évbe azt be kell fizetni, nem mehet át következő évre."
Megkérdezhetem, hogy miért nem mehetett át a következő évre?
Értem. Azt hittem más oka volt.
Én is jártam más, adóval kapcsolatban így. Kiszámoltam, hogy mennyi lesz az annyi, és befizettem majd 3 hónappal korábban, mint ahogy kellett volna. Addig túlfizetésként "lógott" az adófolyószámlámon, miután előírták, lenullázódott az egyenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!