Vagyonszerzési illeték? Tulajdonképpen az micsoda?
Sziasztok!
Soha nem kellett ezzel foglalkoznom, most sajnos / hálisten akadt egy ilyen problémám. A tulajdonomat képezi egy lakás. Ennek az árát kifizettem annak, akitől vettem. Elméletileg vagyonszerzési illetéket kell fizetnem. De miért? Én kifizettem ennek az ingatlannak az árát telkestül, téglástul, mindenestül, ezen kívül a rezsiköltség is engem terhel, hiszen az én tulajdonomba került. Ezen kívül én miért fizessek illetéket? Ha ezt az illetéket kifizetem, akkor ezt gondolom visszakapom eladásnál. Vagy ez hogy működik?
Ne haragudjatok, de nem igazán értem ezt.
1 Hogy érted ezt? Megvettem valamit a pénzemért, aminek volt egy ára. Azt kifizettem. Ezután fizetem a rezsit, és minden mást ami ez után jár. Milyen alapon kéne még ezután fizetnem bármit?
2. Legyen így. De milyen alapon? Mire fordítja, és mi célt szolgál? Elég lehúzásnak tűnik ez nekem... ez olyan mintha a boltban megvennék egy kiló kenyeret 300 forintért, majd még fizetnék utána 50 forintot az önkormányzatnak csak úgy. Nevetséges.
"2. Legyen így. De milyen alapon? Mire fordítja, és mi célt szolgál? Elég lehúzásnak tűnik ez nekem... ez olyan mintha a boltban megvennék egy kiló kenyeret 300 forintért, majd még fizetnék utána 50 forintot az önkormányzatnak csak úgy. Nevetséges."
Kapaszkodj meg, mert ilyet is fizetsz, csak nem veszed észre, mert a termék árába bele van építve. Úgy hívják ÁFA. (általános forgalmi adó)
Ne legyél már kretén b#zdmeg.
Adó.
Befizeted, (ahogy az ezer másfajta adót is) vagy majd behajtják rajtad. Azzal rosszabbul jársz.
4 az a következő kérdésem lesz, hogy egy pcsányi európai országban hogy lehet a világon a legmagasabb, 27%-os az ÁFA, de ezt majd legközelebb..
engem ezek a dolgok felháborítanak
"Nem tudok róla semmit. Nem tanították az iskolában. "
Tudod van az hogy a szabályok nem ismerete nem mentesít a betartásuk alól.
Ahogy képest hogy építészmérnök diplomád van, úgy érvelsz mint egy óvodás.
Mégis mit képzeltél, miből pénzeli az állam, hogy a gyerekesek már nemhogy adót/járulékokat nem fizetnek, de 10 milliókat kapnak zsebbe? Vagy a stadionépítéseket? A plakátkampányokat a fantazmagóriákról? A népszavazásokat a fantazmagóriákról? A közbeszerzéseket a Mészáros Groupnak????
Te hol élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!