Hol tudom lekérdezni hogy mely hónapok vannak fizetve? (tb)
Hol akarod lekérdezni?
Az OTP-nél a banki folyószámládon akarsz keresgélni, hogy melyik hónapokat fizetted eddig be, vagy a NAV adófolyószámládon akarsz eligazodni? Ugyanis a kérdésedből ez nem derült ki pontosan.
A NAV a beérkezett összeget mindig a legrégebbi tartozás kiegyenlítésére fordítja.
Ha neked van tartozásod február-március-április hónapban, hiába fizeted (szerinted) a májusit, a februárit tartozásod rendeződik belőle.
Az, hogy mennyi tartozásod van, egyenleg szerűen, vagy részletesen meg tudod nézni az adószámládon az EBEVben.
"a navnál akarok eligazodni hogy melyik hónapjaim vannak kifizetve pontosan"
Ahogy a 3. válaszoló írta. Te nem szabhatod meg, hogy melyik hónapot fizeted ki és melyiket nem, mivel a beérkezett összeget mindig a legkorábban esedékes tartozásra tudják be. Jogszabály írja ezt elő.
Joisten xdddd
Nem azt akarom megszabni higy melyik hónapokat fizetem ki, hanem azt akarom látni, hogy melyik hónapok vannak fizetve xdd de midnegy, már megtalaltam. 03.05 óta dolgozom, ezek a barmok azota is, hiaba vagyok a rendszeruk szerint is bejelentve, halmozzak a 8400at havonta xdddd
Ahogy latom majdnem minden magyar ugyanolyan foggyos xddddd
"Nem azt akarom megszabni higy melyik hónapokat fizetem ki,"
Sejtettem, nem azért írtam, mert meg akarod szabni, hanem azért, mert sokan nem tudják, hogy nem az Ő döntésük, hogy melyik hónappal szemben számolják el a befizetésed. Bocsi, hogy kaptál egy plussz infót tőlem. :)
Ha bejelentett a munkáltató 2022. március 05-ével az adóhatósághoz, mint munkaviszonyost, és ennek ellenére előíródik az egészségügyi szolgáltatási járulék, akkor a NEAK rendszerében van bibi, mivel a NEAK írja elő a járulékokat, a NAV csak nyilvántartja azokat.
Írj a NAV-nak egy levelet erről és kérd, hogy vizsgálják felül a fizetési kötelezettséged. A leveled alapján intézkedni fognak a NEAK felé is.
Hagy már 7es, egy kérdést nem tud kiírni normálisan, szerinted majd az adószámlán eligazodik?
A kérdésben még az OTPnél akar szűrni, hogy pontosan mikor utalt, aztán a 2es kommentben meg már "a navnál akarok eligazodni hogy melyik hónapjaim vannak kifizetve pontosan"
Aztán nem megszabni akarja, hanem látni, hogy melyik hónapok vannak fizetve.
Nem érti, hogy nem így megy a NAVnál, hogy melyik hónapok vannak fizetve.
Nem csodálnám, ha az előírások törölve lennének a munkáltató bejelentése után, csak nem tudja értelmezni az adószámlát.
Sokan képtelenek felfogni, hogy a kötelezettség kezdetekor egész évre előre előírják az aktuális dátumokkal a fizetési kötelezettségeket és ha változás van, akkor nem úgy törlik a fiz.kötelezettséget, hogy kitörlik a már előírtakat.
#8 értelmifogyatékos :D
Látom nem sikerült felfogni, de ne félj, segítek :)
"A kérdésben még az OTPnél akar szűrni, hogy pontosan mikor utalt, aztán a 2es kommentben meg már "a navnál akarok eligazodni hogy melyik hónapjaim vannak kifizetve pontosan" "
Így van, mert ha magad fizetted a TB-d, akkor van nyomva az utalásoknak a bankodnál amire szűrni tudsz :)
" Aztán nem megszabni akarja, hanem látni, hogy melyik hónapok vannak fizetve. "
Eddig sem megszabni akartam, hanem látni hogy melyik hónapok vannak kifizetve, bár ahogy látom nem tudod mit jelent a "megszabni" szó szóval nem is erőlködöm megértetni ezt veled.
"Nem érti, hogy nem így megy a NAVnál, hogy melyik hónapok vannak fizetve."
Oh hát persze, akkor ezt magyarázd ki:
Van egy oldal ami az" ebev.gov.hu" névre hallgat, ahonnan ha elég ügyes és szerencsés vagy, le tudsz tölteni egy "ADÓSZÁMLA" nevű dokumentumot, amiben benne vannk a nem fizetett hónapjaid, azaz ami nincs benne: most figyelj, az Fizetve van :D ugye milyen varázslatos? Sőt, ott írja is, hogy "408 egészségügyi szolgáltatási járulék", és fel is sorolja, melyik hónapban mennyi tartozasod van.
De te biztosra tudod hogy a navnál nem így megy, ugye? :) igaz is, hiszen egy adóval kapcsolatos "intézet" miért is vezetné hogy ki mit fizetett be? Haláli logikád van öcsém :D
"Nem csodálnám, ha az előírások törölve lennének a munkáltató bejelentése után, csak nem tudja értelmezni az adószámlát."
Épp erről írtam az előbb :)
"Sokan képtelenek felfogni, hogy a kötelezettség kezdetekor egész évre előre előírják az aktuális dátumokkal a fizetési kötelezettségeket és ha változás van, akkor nem úgy törlik a fiz.kötelezettséget, hogy kitörlik a már előírtakat."
Trze, hiszen ha bejeneltenek, arról totttttálisan nincs rálátása egy adózással foglalkozó" intézetnek", hogy XY épp be van r jelrntve és a bejelentett összegből vonják-e neki az adót.
Totál logikus a gondolkodásod, nem is értem miért nem leszel a következő Obama :)
Tipikus Magyarország :D
8-as válaszolót fogom menteni Kedves Kérdező!
" amiben benne vannk a nem fizetett hónapjaid, azaz ami nincs benne: most figyelj, az Fizetve van :D"
Ebből lehet tudni, hogy valóban nem tudod értelmezni az adófolyószámládat.
Ott nincs fizetett és nem fizetett hónap, hanem előírt kötelezettségek vannak különböző esedékességi dátummal az egyik oldalon (bal oldal), valamint a visszatörlések, míg a másik oldalon (jobb oldal) a befizetések, visszautalások, átvezetések szerepelnek.
"a navnál akarok eligazodni hogy melyik hónapjaim vannak kifizetve pontosan"
Akkor az adónemek egyenlegéből indulj ki, és számolj belőle visszafele úgy, hogy a bal oldalon lévő kötelezettségek összegét vonod belőle addig, amíg el nem fogy. Azokat az esedékességű kötelezettségeket, amelyekkel lefogyasztod az egyenleged, azokat nem fizetted még meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!