Ha kicsiként nem lett adókártyám csinálva, akkor most mit kéne tennem?
Ha a foglalkoztatónak nem elég az az irat, amely alapján a szüleid tudják az adóazonosító jeledet, akkor kérvényezheted a NAV-nál, hogy adjanak róla igazolást (adókártyát). Az első ingyenes.
Ha ehhez nem ragaszkodik a foglalkoztató, akkor bőven jó, ha csak tudod az adóazonosító jeled.
Kérdezd meg tőlük, hogy hogyan fogadják el.
Én nem szoktam kérni adókártyát, ha bármi másból kiderül az adóazonosító jele a dolgozónak. Az viszont nálam is kevés, ha bediktálja. Volt egy időszak, amikor a babakötvény nyitásakor a Magyar Államkincstár írásban értesítette a megszületett baba adóazonosító jeléről a szülőket. Én azt is elfogadom, hiszen hivatalos irat. Valószínűleg a szüleid is onnan tudják az adóazonosító jeled.
"2006-ban születtem"
Akkor még születtek emberek? :D
A NAV-nál bármikor csináltathatsz kártyát, de ha tudod az adószámot az pont elég. Max hitelnél kéri a bank, hogy a kártyát mutasd be, mindenhol máshol elég a szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!