Kinek mennyi szja jár?
Sziasztok!
Kinek mennyi szja jár a munkahelyén?
Hány órában dolgozol hozzá?
Total fogalmatlan vagy.
Egyaltalan be vagy jelentve??
Aki belemegy illegális foglalkoztatasba, az ne csodalkozzon ha atverik.
De azctovabbra is hülyeseg h szja-t kapsz...
Napi bejelenton voltam eddig, es azt mondtak hogy bejelentettek 6oraba
De 9et dolgozok!
Ugyfelkapum nincs amin megnezzem, mert meg nemreg kezdtem dolgozni, ezert vagyok tajekozatlan, nem pedig hulye de koszonom szepen
Inkabb keresek egy konyvelot aki elmagyarazza hogy mukodik ez, es nem pedig okoskodni probal rosszindulatuan, mint itt mindenki!
Senki nem rosszindulatú. A puszta tenyeket irtuk le.
Az szja egyből a navhoz lesz átutalva, azt a dolgozó nem kapja meg.
Már ha törvényesen van foglalkozratva...
15% az szja. Bruttó bérre szamolva.
Hát srácok... ilyen az egységsugarú fideszszavazó.
Még neki JÁR a SZJA :D
"Inkabb keresek egy konyvelot aki elmagyarazza hogy mukodik ez"
Elmagyarázom:
Ha valaki HIVATALOSAN munkaviszonyban dolgozik, akkor a munkáltatója a ledolgozott időre bért fizet neki.
A munkaidőnek szerepelnie kell a munkaszerződésben és a bér összegének is. A bér lehet havi fix bér, órabér, hetibér stb.
Bruttóban "szokás" megadni...
A teljes munkaidő hagyományosan heti 40 óra/napi 8 óra. De létezik részmunkaidő is, ami logikusan a heti 40 óránál/napi 8 óránál kevesebb. A szerződésben meghatározott munkaidőn felül ledolgozott idő túlórának számít, ha nem munkaidő-keretben vagy foglalkoztatva.
A túlórát a munkáltató vagy kifizeti Neked, vagy szabadidőt biztosít helyette. A döntés az Ő kezében van.
A bérszámfejtéskor meghatározzák a ledolgozott idődnek megfelelő bruttó bért. A bruttó bér után kötelezően levonja a munkáltató a 15 % SZJA összegét, valamint a 18,5 % társadalombiztosítási járulék összegét, amit a költségvetésbe befizet az állam részére. A bruttó bérből a kötelező levonások után megmaradó rész a nettó béred, amit kifizet Neked.
Vannak bizonyos csoportok, akiknek SZJA-val kapcsolatos kedvezményük van. Idén vezették be például a 25. éven aluliak kedvezményét.
Az Ő esetükben, ha a havi bruttó bérük a 433.700 forintot nem haladja meg, akkor nem vonnak tőlük 15 % SZJA-t, csak a 18,5 % járulékot.
Ha meghaladja, akkor pedig csak a 433.700 forint feletti rész után számolják ki a 15 % SZJA-t és vonják le.
A fenti szabályok kizárólag akkor érvényesülnek, ha hivatalosan vagy foglalkoztatva, tehát nem feketén és nem is szürkén.
Fekete és szürke foglalkoztatás esetén a bruttód, nettód, stb. olyan, amilyennek a munkáltató szeretné. Nyilván a munkáltató nem foglalkozik azzal, hogy mi lenne a szabályos, és Neked mi előnyös.
#16:😁
Kerdes, h a kerdező megerti-e...
Egyszerűbben es tomoren:
A bruttó béred számít! Mert abból levonják a tb járulékot (nem olya hu de sok) a többit MEGKAPOD mind.
Ennyi
Te valoszinu nyari melós vagy, hat azokat 99,99%ban átverik, még sohasem hallottam tisztesseges foglalkoztatót a vendeglátásban.
Engem is atakarak anno kezdőként verni.
Sajnos ez erről szól magyarországon!
17 es a tobbiek, amugy bírom hogy ilyen csufondárosak vagytok.
Végülis ha nem vonják le a bruttóból a szja-t akkor megkapja -tehat jár neki.
Ennyire nehezen megy a kovetkeztetés nektek?
Ennyire nem forog az agyatok?
De a csúfolódásra van eszetek, abban profik vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!