Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Létezik mesekönyv adózásról?

Létezik mesekönyv adózásról?

Figyelt kérdés

Tudom viccesen tettem fel a kérdést, de tényleg valami ilyesmit keresek, ahol részletesen belemennek az adószabályokba, de azért rendesen meg van szerkesztve a szöveg. Esetleg legyen szórakoztató...Jó, na, nem szálltam el a földről.

Van bármi ilyesmi, online vagy esetleg könyv? Most az egyetemi prezentációkat nézem, de azok nem elég teljeskörűek.

Tudom, a jogszabályt kéne olvasnom de annyit olvastam ma hogy már belefáradt az agyam és kéne valami könnyebb.

2022. jún. 7. 15:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugye ezt te se gondoltad komolyan? Egy olyan "mesekönyvet" keresel, ami teljeskörűbb, mint egy, a témával foglalkozó egyetemi előadás? Neked se lehetett egyszerű gyerekkorod, ha ezt te meseként el tudod képzelni.

A NAV, helyesebben annak jogelődje, az APEH kísérletezgetett hasonlóval, Adómanó címen. Ha erre rákeresel, talán találsz pár "mesét". De nyilván ezek a mesék elsősorban arról szóltak, hogy miért fontos az adózás, a közös teherviselés. Nem pedig azt írják le benne játékos formában, hogy az összevontan adózó jövedelmeidre milyen adóalap-csökkentő kedvezményeket tudsz igénybe venni.

2022. jún. 7. 15:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezen az Adómanó dolgon jót nevettem:D

Mint írtam, nem azt akarom hogy rajzfilmfigurák magyarázzák el a NAV megbízólevelek típusait, csak hogy ha van valami könnyedebb formába szedett, egyszerűbben olvasható könyv, vagy ilyesmi akkor azt megköszönném

2022. jún. 7. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy állam, aki a pénzed egy részét elveszi és baromságokra költi. Gute nacht!
2022. jún. 7. 17:28
 4/4 segitseg válasza:
100%
Nem tudom, hogy van-e, de nekem tetszik az ötlet :D
2022. júl. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!