Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Érdemes lehet egy mesekönyv...

Érdemes lehet egy mesekönyv elkészítésére vállalkozást építeni?

Figyelt kérdés

Egyenlőre ez az egész még csak egy ötlet.

Az lenne a tervem, hogy édesanyámmal összeraknánk egy mesekönyvet, ő írja a meséket, én megszerkesztem, illusztrálom, tipografálom, stb. (Kiadványszerkesztő szakmát végeztem nemrég)

És amikor nyomdakész akkor valahogy egy vállalkozást építeni.

Érdekelne mások véleménye, tapasztalata, mit gondoltok erről az egészről?

Lehet benne potenciál, vagy hülyeség belekezdeni?

Előre is köszönöm az értelmes, segítőkész válaszokat!

2021. aug. 13. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
A mesekönyv a haldokló könyvpiac leghaldoklóbb része.
2021. aug. 13. 22:04
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
van a yt-on elég sok könyvkiadással kapcsolatos videó.. hogy mennyi is marad a szerződél.. érdemes megnézni az összes videót és átgondolni ezt.
2021. aug. 13. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

Minek ehhez "vállalkozást építeni"?

Te egyébként se fogod tudni terjeszteni. Leszerzodsz a kiadóval és kész. Majd ők rendezik a többit.

Persze, nem nagy üzlet a mesekonyv mostanában...

Pro tipp:

Csinálsz egy ev-t, kinyomod ofset nyomdában a minimal darabszámot, és magad értékesíted. Bármikor után tudsz rendelni....

2021. aug. 14. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Darabonként marad 200.-

Ha király vagy és szuper online marketinges, akkor eladsz nagyjából 1500db-ot, ismeretlen első kötetes íróként (és akkor sok pénzt fektettél be a marketingbe és kva jó a könyv).

Mérleg: 200 x 1500 = 300 000 - marketing (ami ennek sokszorosa is lehet, mert havi 30 000 .-ért pl. Facebookon max az ismerőseidet éred el).

A nagy könyvesboltokba is ugyanez a helyzet, mert leemelik a profitot (és marketinget ők se vállalnak, csak hogy valamelyik polc valamelyik sarkában a sok száz közül ott lesz a könyved kb. 3-5 példányban.

Vállalkozás? Erre? No comment.

2021. aug. 14. 09:32
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
#1-4 mellé meg kell egy jó adag szerencse, hogy Dúró Dóra ne darálja le, mert belelát valamit amit nem kellene
2021. aug. 14. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Ha lefóliázza, mert van benne értelmes tartalom is, akkor a 200.-ból még lejön a nejlon ára ;)
2021. aug. 14. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#5 az eddigiek alapján Dúró reklámja a legjobb, ami egy könyvvel történhet. második kiadás elfogyott előrendelésekből, a legtöbb író szerintem könyörögne neki, hogy darálja le az övékét is :D
2021. aug. 14. 23:11
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Dóra szegény sokra nem alkalmas. Legalább 1 hétig tudta a nevét mindenki. Ennyi járt neki. Hogy milyen kontextusban kerül elő a neve, úgy tűnik, neki mindegy.
2021. aug. 15. 15:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A könyvkiadás így nem éri meg. Úgy veszem ki, teljesen magánban akarod csinálni, akkor viszont a marketing részén buksz. Hacsak nincs valami szuper ötleted, hogy tudod úgy bereklámozni, hogy minden szülő ezt akarja venni a gyerekének, akkor nem érdemes, mert a kutya nem fogja venni. Ha meg könyvkiadóhoz fordulsz, lehet, ki sem adják, vagy ha igen, akkor abból gyakorlatilag semmi hasznod nem lesz.

Én adtam már ki könyvet, de úgy, hogy pontosan tudtam, hogyan érem el a célközönséget, és persze kis példányszámban nyomattam ki. Nekem megérte, bár hosszabb időbe telt, mire mindet eladtam, mint amire számítottam, de összességében nem jöttem ki rosszul belőle. Viszont ez egy egyszeri lehetőség volt, azóta már nem lenne érdemes újra kiadni azt a könyvet, gyakorlatilag megszűnt rá a célközönség.

Szóval az, hogy te szívesen vennél olyan könyvet, amit kiadni készülsz, édeskevés ahhoz, hogy tényleg el tudd adni. Ha nincs egy szuper marketingstratégiád, akkor felejtős.

2021. aug. 17. 06:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak mesepályázatok, és kiadóknak is be lehet küldeni a könyvet. Sokkal egyszerűbb, mint saját magad kiadni.
2021. aug. 18. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!