Most jött ki a tartozás?
2022 januárban bementem a NAV-ba ,mert kijött egy 50 000 es tartozásom.
Akkor kértem az ügyintézőt nézze át van e még, mert rendezni szeretném.
Nem volt a válasz
Na nekem ebben a hónapban úgy ,hogy 7-en meg tobblett volt ,13-an mar majdnem 200 ezres tartozasom lett
Bementem a NAV- ba azt mondtak 2019 vegi :)
H h nem egybol mutatja ezt az adoszamla?
Egy 50 ezres tartozás után nem lesz akkora kamat, hogy 200 ezerre tornássza fel magát.
Egyébként milyen tartozásról beszélünk? Ugyanis nem mindegy. Egészségügyi szolgáltatási járulék netalántán?
Ha válaszolsz, megfejtem Neked a történeted.
A 124 esen van kb 150
A 408 on kb 35
Ezek szerint a NEAK a listán a Te nevedhez ért, és valószínűleg talált olyan időszakot az életedben, amikor fizetned kellett volna egészségügyi szolgáltatási járulékot, ahogy a tippem be is jött.
A 124. adónemen fennálló tartozás 2020. július 01-je előtti, valamilyen időszakot érint. A 408. adónemen fennálló hátralék pedig 2020. július 01-je utáni valamilyen időszakot érintő tartozás.
A NEAK 2020. július 01-je óta kapta feladatként, hogy vizsgálja felül az állampolgárok jogviszonyait. Leginkább azokét, akiknek az elmúlt 5 évben volt olyan időszaka, amikor nem volt munkaviszonya és járulék fizetésére kötelezett lett volna, csak nem tudott róla, vagy nem foglalkozott vele.
Mostanában értek hozzád. Ennyi a történet.
Azt értem ,de bevoltam jelentve és ha átnéztem mindent ,3 hónapot nem találtam hogyan volt ,az hogyan lett ennyi
Ha kamat is ment rá ,miért nem felszólítás után és miért nem mutatja egyik évi adószámlám sem?
"3 hónapot nem találtam hogyan volt ,az hogyan lett ennyi"
3 hónap miatt nem lehet ekkora összeg. Járj utána, hátha kiderül, hogy miért, és hogy valóban jogos, vagy sem. Én nem hagynám...
"Ha kamat is ment rá"
A késedeli pótlék sem nyomja fel ilyen magasra a tartozást. A késedelmi pótlékot az adófolyószámlán 138. adónemen tartják nyilván. Ha ott van összeg, akkor van pótlék is rá, ha nincs összeg, akkor (még) nincs.
Én sem hagynám.. ugyan is a férjemnek is jött NAV tartozásos papír, elméletben majdnem 4 éve nem volt tbje.. szólt a munkáltatónak, könyvelő megnèzte. Kiderült a NEAK rendszer szar. Valóságban nincsen semmilyen tartozása. Utána küldtek is neki levelet ezzel kapcsolatban,hogy nincs tartozás.
Érdemes a volt munkáltatónál érdeklődni. Ha nem lenne ügyfélkapud szerintem a kormány ablakban is segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!