Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nagykerben vásárolt terméket...

Nagykerben vásárolt terméket magánszemély ismét eladhat?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ugye néhol előfordul az a jelenség, hogy magánszemélyek is vásárolhatnak nagykerben bármiféle vállalkozói engedély nélkül. Arra gondoltam, mint diák, hogy ha nagykerben veszek egy terméket, pl. legyen az egy dekorációs cikk, azt ismét eltudnám-e adni, egy kis haszonnal persze, bármiféle törvénysértés nélkül? Barátoknak, ismerősöknek, a szomszédnak adnám el, vagy az interneten lenne meghirdetve. Nem nagy tételben gondolkodom, szimplán egy kis zsebpénz jól jönne. Egy pl. hogy érthetőbb legyen: veszek 10 vázát, amiket az interneten meghirdetek egy magasabb áron, mint vettem, tehát haszon van belőle. Mindenekelőtt tudni szeretném, hogy ezt mennyire szabad, mennyire legális, egyáltalán működne-e ez a magánszemély eladósdi dolog, mert ha törvényellenes, akkor semmiképp nem szeretném kipróbálni, bajba nem szeretnék kerülni :)

2022. máj. 1. 23:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

1 forintot is le kell adozni, kulonben a NAV hamar megfog.

Ilyenkor szoktam azon elgondolkozni, hogy az ugynevezett oktatas milyen szintre van lesullyesztve...

2022. máj. 2. 00:33
 2/12 anonim ***** válasza:

Vannak azért kiskapuk. Hivatalosan ugyan a "megveszem, hogy aztán eladjam" adóköteles, de a "jajj, hát otthon találtam, eladom" 600ezer forintig nem.

Szóval ha nem nagy tételben nyomja a kérdező, akkor rá lehet fogni, hogy nem üzletszerű.

[link]

2022. máj. 2. 05:45
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

A jaj otthon találtam 10 vázát, 8 faliképet, 15 kisszobrot, stb, elég nehéz megmagyarázni havonta, hogy saját használt cucc.

Kérdező, ez egyértelműen vállalkozási tevékenység, ami az első forinttól adóköteles, számlaképesnek kell lenned, kereskedelmi engedéllyel.

2022. máj. 2. 07:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem legalis. Ha elkapnak akkor mar keso lesz azt mondani hogy volt otthon es eladtam. Ha elkapnak, tudni fogjak hogy amit csinalsz adóköteles es amellett hogy komolyan megbuntetnek meg bcst is elkovetsz. Ugy hivjak koltsegvetesi csalas.
2022. máj. 2. 07:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez már kereskedelemnek számít, legalább egyéni vállalkozónak kell lenned és számlaképesnek. A másik amit írtak, hogy létezik olyan, hogy megunt használt dolgot el lehet adni évi 600 ezer Ft bevételig, de ha 10 ugyanolyan vázát adsz el, az nem az.
2022. máj. 2. 08:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha üzletszerű akkor adózni kell.

Üzletszerű ha azért veszel valamit mert olcsó és drágábban elakarod adni

Ha magadnak veszed majd véletlenül drágábban adod el nem üzletszerű.

10 váza magadnak és hirtelen egyik se kell kevéssé hiheto.

Nem fognak 10 kocsoggel foglalkozni de nem baj ha tudod mit csinálsz

2022. máj. 2. 11:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Igy van ahogy 6os mondja. Valószínűleg nem foglalkoznak vele amig at nem leped a hatarokat. Ugyanigy nem foglalkoznak a nem magyar oldalakon szerencsejatekozokkal sem. Adozni kene, gyakorlatilag senki sem teszi es nem is hallottam meg hogy valakit megbaszott volna a nav mert mondjuk 20000et feltoltott a bet365re majd levett 100000et.

Azonban ha nyernel a Sunday Millionon pókeren 1millio dollart, azt nem igazan tudnad elsumakolni.

2022. máj. 2. 12:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor úgy tűnik csak én vagyok olyan hülye, hogy leadóztam a betet :D
2022. máj. 2. 12:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Mennyit adoztal es hogyan? Mert nem a nyereseget kell adozni. Kozel sem ilyen egyszerű a történet..
2022. máj. 2. 13:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok vele, hogy nem a nyereséget kell leadózni. Fogadásonként lett felrögzítve egy excel táblába. Nem volt túl sok fogadásom tavaly, 200 alatt volt a számuk. Szóval nem volt olyan nehéz azért kiszámolni.
2022. máj. 2. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!