Nagykerben vásárolt terméket magánszemély ismét eladhat?
1 forintot is le kell adozni, kulonben a NAV hamar megfog.
Ilyenkor szoktam azon elgondolkozni, hogy az ugynevezett oktatas milyen szintre van lesullyesztve...
Vannak azért kiskapuk. Hivatalosan ugyan a "megveszem, hogy aztán eladjam" adóköteles, de a "jajj, hát otthon találtam, eladom" 600ezer forintig nem.
Szóval ha nem nagy tételben nyomja a kérdező, akkor rá lehet fogni, hogy nem üzletszerű.
A jaj otthon találtam 10 vázát, 8 faliképet, 15 kisszobrot, stb, elég nehéz megmagyarázni havonta, hogy saját használt cucc.
Kérdező, ez egyértelműen vállalkozási tevékenység, ami az első forinttól adóköteles, számlaképesnek kell lenned, kereskedelmi engedéllyel.
Ha üzletszerű akkor adózni kell.
Üzletszerű ha azért veszel valamit mert olcsó és drágábban elakarod adni
Ha magadnak veszed majd véletlenül drágábban adod el nem üzletszerű.
10 váza magadnak és hirtelen egyik se kell kevéssé hiheto.
Nem fognak 10 kocsoggel foglalkozni de nem baj ha tudod mit csinálsz
Igy van ahogy 6os mondja. Valószínűleg nem foglalkoznak vele amig at nem leped a hatarokat. Ugyanigy nem foglalkoznak a nem magyar oldalakon szerencsejatekozokkal sem. Adozni kene, gyakorlatilag senki sem teszi es nem is hallottam meg hogy valakit megbaszott volna a nav mert mondjuk 20000et feltoltott a bet365re majd levett 100000et.
Azonban ha nyernel a Sunday Millionon pókeren 1millio dollart, azt nem igazan tudnad elsumakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!